FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska: Žena zbog marame odbijena kao kuma na vjenčanju

DIJON, 28. rujna 2005. (Hina/AFP) - Mlada muslimanka izjavila je usrijedu da je podnijela tužbu zbog "vjerske diskriminacije" nakon štoje odbijena za kumu na vjenčanju svojeg brata na istoku Francuske jerje nosila maramu koja je onemogućila njezinu identifikaciju.
DIJON, 28. rujna 2005. (Hina/AFP) - Mlada muslimanka izjavila je u srijedu da je podnijela tužbu zbog "vjerske diskriminacije" nakon što je odbijena za kumu na vjenčanju svojeg brata na istoku Francuske jer je nosila maramu koja je onemogućila njezinu identifikaciju.

Na vjenčanju 10. rujna u Morezu, matičar je zatražio od Naouel Chliah, 20-godišnje studentice, da skine maramu pozivajući se na propis od 2. svibnja ministarstva pravosuđa koji obvezuje matičara da se uvjeri u identitet mladenaca i kumova.

Taj propis, uveden zbog borbe protiv dogovorenih brakova, zabranjuje prekrivanje lica jer "odjevni predmet kojim se prikriva lice budućih supružnika ili kumova, iz vjerskih, tradicijskih ili dekorativnih razloga, ne dopušta provjeru stvarnog pristanka mladenaca niti identiteta".

Njezina će tužba biti razmotrena, kazao je sudac, izražavajući nevjericu da bi se moglo raditi o diskriminaciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙