FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tele2 dostupan u cijeloj Hrvatskoj

ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Tele2, treći hrvatski operatermobilne telefonije, čiji su mreža i usluge dostupni u cijelojHrvatskoj, predstavio je u ponedjeljak svoje usluge, a T-Mobile iVIPnet reagirali su tvrdnjom da ne očekuju poseban odljev svojihkorisnika novom konkurentu.
ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Tele2, treći hrvatski operater mobilne telefonije, čiji su mreža i usluge dostupni u cijeloj Hrvatskoj, predstavio je u ponedjeljak svoje usluge, a T-Mobile i VIPnet reagirali su tvrdnjom da ne očekuju poseban odljev svojih korisnika novom konkurentu.

Tele2 je do sada putem Interneta zaprimio rezervacije brojeva od oko pet tisuća potencijalnih korisnika, rekao je na konferenciji za novinare generalni direktor Tele2 Mats Tilly.

Tele2 je u ponedjeljak predstavio i cijene usluga u svojoj mreži predbroja 095, pod sloganom "Jednostavno jeftino". Tako će postpaid (pretplata) i prepaid (bon) usluge imati jednaku cijenu, rečeno je.

Sve su cijene s uključenim PDV-om, a to je prvi put da u Hrvatskoj neki mobilni operater nudi jednake cijene za post i prepaid usluge, rekao je generalni direktori Tilly.

Uspoređujući cijene usluga Tele2 i druga dva hrvatska mobilna operatera, Tilly je rekao da su njihove usluge u prosjeku jeftinije do 60 posto unutar vlastite mreže, za oko 40 posto za pozive prema drugim hrvatskim mrežama, dok je slanje SMS-a povoljnije i do 20 posto. Cijene poziva prema inozemstvu ocjenjuje 25 do 45 posto nižim.

Do kraja godine najavio je uvođenje usluga SMS parkiranja, MMS-a i drugih.

Iza Tele2 stoji istoimeni švedski operater (posluje u 25 zemalja svijeta, s oko 30 milijuna korisnika) i devet hrvatskih kompanija - Dalekovod, Jamnica, FIMA Holding, Croatia osiguranje, NEXE grupa, Konstruktor-inženjering, Lura, Institut građevinarstva Hrvatske i PBZ.

Na upit hoće li te tvrtke postati i korisnici Tele2 mreže Tilly je odgovorio da to za sada još nije slučaj, ali da su te tvrtke njihovi prvi ciljani korisnici za buduće poslovne pakete.

Mobilni operateri T-Mobile i VIPnet ne očekuju nekakav posebni odljev korisnika u treću mobilnu mrežu Tele2, naglašavajući da će kvalitetom svojih mobilnih mreža te brojnim uslugama prilagođenih korisničkim potrebama zadržati korisnike.

Direktorica Odnosa s javnošću T-Mobile Maja Weber ustvrdila je da je cjelokupna njihova ponuda dva do tri puta bolja od postojećih ponuda na tržištu te da korisnici, kojih je gotovo 1,7 milijuna, mogu lako izračunati što im je sa svim pogodnostima i dalje najisplativije.

Rukovoditeljica Korporativnih komunikacija VIPneta Dubravka Jusić, podsjetivši da je istraživanje neovisne tvrtke P3 pokazalo da VIPnet ima najkavlitetniju mrežu u Hrvatskoj, naglasila je da njihovih 1,33 milijuna korisnika već razgovaraju za nula kuna po minuti s izabranim brojem. Ona također drži da VIPnet ima najbolji omjer cijene i kvalitete usluge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙