FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CARDS projekt o ulozi carine u zaštiti potrošača

ZAGREB, 3. listopada 2005. (Hina) - Radni seminar o ulozi carine usuzbijanju krivotvorina i plagijata započeo je danas u Zagrebu uokviru regionalnoga projekta CARDS o pravima industrijskog iintelektualnoga vlasništva, koji financira Europska unija, kojimupravlja Europska komisija, a provodi Europski patentni ured.
ZAGREB, 3. listopada 2005. (Hina) - Radni seminar o ulozi carine u suzbijanju krivotvorina i plagijata započeo je danas u Zagrebu u okviru regionalnoga projekta CARDS o pravima industrijskog i intelektualnoga vlasništva, koji financira Europska unija, kojim upravlja Europska komisija, a provodi Europski patentni ured.

Seminar, kako su izvijestili iz Izaslanstva EU u Hrvatskoj, organiziran je u suradnji s Općom upravom Europske komisije za oporezivanje i Carinsku uniju (DGTAXUD) i Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo.

Seminar je namijenjen carinskim službenicima, a sastoji se od praktičnih vježbi analize rizika u pogledu krivotvorina i plagijata, uvođenjem ponajbolje europske i međunarodne prakse na području carinskih prinudnih mjera i borbe protiv krivotvorina i plagijata.

Sudionici pet zemalja programa CARDS će tijekom četverodnevnoga seminara imati priliku aktualizirati i razmijeniti vlastito znanje s kolegama iz Europske unije.

Obuhvaćene su teme: razvoj pravnih propisa Europske zajednice, razvoj carinskih tehnika, provedba ciljnih tehnika u lukama, na državnim granicama i u zračnim lukama. Seminar je posebno osmišljen za praktično vježbanje, ilustraciju tehnika s primjerima iz prakse. Predstavnici velikih kompanija, poput BIC-a, Nikea, Panasonica, Unilevera, Adidasa, Lacosta, pokazat će krivotvorene proizvode i dati tehničke informacije o tome kako razlikovati izvorne proizvode od krivotvorenih. Tri će skupine posjetiti različite lokacije - cestovnu carinsku ispostavu, morsku i zračnu luku, (carinjenje) predmeta u dolasku, u odlasku, u tranzitu, aviona, brodova, kamiona itd. Sudionici će seminara imati priliku za praktičnu primjenu tehnika koje su raspravili prethodnoga dana.

Borba protiv krivotvorina i plagijata, bolja provedba prava intelektualnoga vlasništva smatra se jednim od glavnih prioriteta zaštite potrošača i funkcioniranja tržišnoga gospodarstva, što osigurava zakonsko okruženje inovacijama, razvoju, zapošljavanju i globalnoj konkurentnosti regije, naglašavaju iz Izaslanstva EK u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙