FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Viškovu počeo seminar duhovne obnove Jamesa Manjackala

VIŠKOVO, 28. rujna 2005.(Hina) - Prvi dan četverodnevna seminaraduhovne obnove katoličkog svećenika Jamesa Manjackala, koji je počeodanas na nogometnom igralištu u Viškovu blizu Rijeke, okupilo se oko2500 vjernika.
VIŠKOVO, 28. rujna 2005.(Hina) - Prvi dan četverodnevna seminara duhovne obnove katoličkog svećenika Jamesa Manjackala, koji je počeo danas na nogometnom igralištu u Viškovu blizu Rijeke, okupilo se oko 2500 vjernika.

Organizatori očekuju da će na seminaru karizmatika svjetskog glasa oca Jamesa sudjelovati ukupno 30.000 vjernika u sva četiri dana.

Jamesa Manjackala dočekao je na igralištu pred pozornicom riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić, koji je zatim pozdravio vjernike te ih blagoslovio. Vođenje programa duhovne obnove preuzeo je zatim Manjackal.

James Manjackal rođen je u južnoj indijskoj državi Kerali 1946. Nakon zaređenja u Kongregaciji sv. Franje Saleškoga i nekoliko godina misionarskog rada počeo je voditi seminare duhovne obnove i do sada ih je održao više od tisuću u više od 60 zemalja na svim kontinentima. Njegovi seminari privlače velik broj vjernika, među ostalim i zato što se na njima, po iskazima sudionika, događaju ozdravljenja od fizičkih i duševnih bolesti.

James Manjackal je u Hrvatskoj do sada održao više duhovnih obnova.

U Viškovu je uveden poseban režim prometa, a dio cesta je zatvoren za promet osim za vozila javnog prijevoza ili s vjerodajnicama.

Organizatori su župa sv. Mateja u Viškovu, a pokrovitelj viškovska općina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙