FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blizu 40 tona kokaina zaplijenjeno u Španjolskoj 2005.

MADRID, 24. listopada 2005. (Hina/AFP) - Španjolski ministarunutrašnjih poslova Jose Antonio Alonso je rekao u ponedjeljak uMadridu da je od početka godine u Španjolskoj zaplijenjeno blizu 40tona kokaina, iznos koji se približava rekordu iz 2003.
MADRID, 24. listopada 2005. (Hina/AFP) - Španjolski ministar unutrašnjih poslova Jose Antonio Alonso je rekao u ponedjeljak u Madridu da je od početka godine u Španjolskoj zaplijenjeno blizu 40 tona kokaina, iznos koji se približava rekordu iz 2003.

Zapljene kokaina u 10 prvih mjeseci 2005. nadmašile su ukupnu zaplijenjenu količinu iz 2004. od 33,1 tone a približavaju se rekordu iz 2003. od 49 tona, rekao je Alonso.

Na otvaranju europske konferencije o kontroli trgovine drogom u Madridu španjolski ministar je izrazio zadovoljstvo efikasnošću španjolskih policijskih i carinskih službi.

Oko 80 policajaca i carinika iz 25 zemalja Europske unije i kandidata za EU i stručnjaka međunarodnih organizacija (Europol, Interpol, Europska komisija, ured Ujedinjenih naroda protiv droge, Svjetska organizacija carina) sudjelovat će do četvrtka na tom skupu.

Alonso je naglasio "logičnu zabrinutost" španjolske vlade zbog slabosti vanjskih granica EU i povredivosti slobodnog prometa osoba i stvari u europskom prostoru.

Španjolska je prvi ulaz u Europu za hašiš iz Maroka i kokaina iz Latinske Amerike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙