FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otkriven ogroman laboratorij kokaina u Kolumbiji

BOGOTA, 26. rujna 2005. (Hina/AFP) - Laboratorij koji može proizvestiizmeđu "pet i deset" tona kokaina mjesečno u prašumi blizu graniceizmeđu Kolumbije i Ekvatora otkriven je u nedjelju, objavila je uponedjeljak kolumbijska mornarica.
BOGOTA, 26. rujna 2005. (Hina/AFP) - Laboratorij koji može proizvesti između "pet i deset" tona kokaina mjesečno u prašumi blizu granice između Kolumbije i Ekvatora otkriven je u nedjelju, objavila je u ponedjeljak kolumbijska mornarica.

Admiral Jairo Pena, zapovjednik pomorskih snaga na Pacifiku, rekao je da su njegove snage u okrugu Narina pronašle "divovski aparat za kristalizaciju" koji predstavlja veliku infrastrukturu za proizvodnju kokaina.

Časnik je objasnio da je operacija Škorpion 2005 omogućila zapljenu 19 tona krutih kemijskih tvari i 18.000 galona tekućeg kokaina, spremnog za pretvaranje u kokain, te uhićenje trojice Kolumbijaca.

Vlasti su objavile da je od početka godine tijekom raznih operacija otkriveno 80 tona kokaina, tržišne vrijednosti od 1,7 milijarde dolara.

Kolumbija svake godine proizvede oko 480 tona kokaina, prema službenim izvorima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙