FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: ovisnici o fitnesu uzimaju teške droge

HAMBURG, 29. rujna 2005. (Hina/dpa) - Brojni redoviti posjetiteljiteretana u Njemačkoj ovisni su o teškim drogama kao što je marihuana,kokain i efedrin, pokazalo je istraživanje časopisa Focus objavljeno učetvrtak.
HAMBURG, 29. rujna 2005. (Hina/dpa) - Brojni redoviti posjetitelji teretana u Njemačkoj ovisni su o teškim drogama kao što je marihuana, kokain i efedrin, pokazalo je istraživanje časopisa Focus objavljeno u četvrtak.

Rezultati dviju studija predstavljeni su na nedavnom Kongresu sportske medicine u Hamburgu i pokazuju kako brojni ovisnici o fitnesu uzimaju ne samo dodatke za jačanje mišića, nego i različite vrste droga.

U jednoj od studija, 29.5 ispitanika priznalo je da uzima supstance koje su na listi zabranjenih sredstava Svjetske agencije protiv dopinga. Istraživanje je također pokazalo da je iskustva s konzumiranjem droga imalo dvostruko više muškaraca nego žena - 35.2 prema 17.6 posto.

Prema drugoj studiji koju je provelo Sveučilište Tuebingen, 41.1 posto ispitanih aktivnih sportaša imalo je veća ili manja iskustva s teškim drogama.

Istraživanje je provedeno u 47 teretana u Njemačkoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙