FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U sklopu istrage o IRA-i pretraženo 250 kuća u Manchesteru

BELFAST, 6. listopada 2005. (Hina/AFP) - Britanska vlada zaplijenilaje u četvrtak u Manchesteru imovinu oko 250 osoba u sklopu financijskeistrage o kriminalnim aktivnostima navodnog šefa IRA-e, doznaje se odbritanske vlade.
BELFAST, 6. listopada 2005. (Hina/AFP) - Britanska vlada zaplijenila je u četvrtak u Manchesteru imovinu oko 250 osoba u sklopu financijske istrage o kriminalnim aktivnostima navodnog šefa IRA-e, doznaje se od britanske vlade.

Operacija je izvedena istog dana za koji su najavljeni odvojeni sastanci Gerrya Adamsa, šefa Sinn Feina, političkog krila IRA-e (Irske republikanske armije) i Iana Paisleya, šefa glavne unionističke protestantske stranke Sjeverne Irske, s britanskim premijerom Tonyjem Blairom u Downing Streetu.

Pretražene su kuće i trgovine dvojice poslovnih ljudi Manchestera, naveo je Assets Recovery Agency (ARA), britanska vladina agencija specijalizirana za borbu protiv organiziranog kriminala.

Premetačine i zapljene izvedene su u sklopu istrage o financijskima aktivnostima Thomasa Murphyja, jednog od navodnih šefova IRA-e koji živi blizu granice s Irskom.

Britanska i irska vlada su tražile od IRA-e da odustane od svake kriminalne aktivnosti kako bi se omogućio nastavak mirovnih pregovora u Sjevernoj Irskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙