FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 23. listopada 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestido 21.00 sati:
ZAGREB, 23. listopada 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

MADRID - Drugi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal prekinuo je u finalu ATP Mastersa u Madridu pobjedničku seriju Ivana Ljubičića. Španjolac je nakon tri sata i 50 minuta igre slavio rezultatom 3:6, 2:6, 6:3, 6:4, 7:6 (3) i tako nanio Ljubičiću prvi poraz nakon 16 uzastopnih pobjeda. Prije finalnog susreta u Madridu, Ljubičić je posljednji put izgubio u 3. kolu US Opena od Richarda Gasqueta nakon čega su uslijedile dvije pobjede u polufinalu Davis Cupa protiv Rusije, pet pobjeda u Metzu, pet pobjeda u Beču, te četiri pobjede u Madridu. Bilo je to treće uzastopno finale Ljubičića, sedmo ove sezone, te deveto u karijeri, čime se još više približio velikom cilju - Mastersu u Šangaju. Nažalost, nakon slavlja u Metzu i Beču u Madridu nije uspio izdržati do kraja.

SAITAMA - Hrvatski borac Mirko "Cro Cop" Filipović pobijedio je u dvoboju Pride ultimate-fighta u japanskoj Saitami američkog hrvača Josha Barnetta jednoglasnom odlukom sudaca. To je 17. Filipovićeva pobjeda u 22. borbi u ultimate-fightu, a u karijeri je zabilježio i tri poraza i dva neodlučena ishoda. Protiv 125 kilograma teškog 28-godišnjeg Barnetta Filipović se morao boriti sve tri runde, ali je za vrijeme 20-minutne borbe pokazao da je nadmoćan bivšem svjetskom UFC prvaku i u boksačkim tehnikama i pogotovu u borbi na tlu. Presudila je treća runda u kojoj je hrvatski borac serijom udaraca prvo nogom, a potom direktima i krošeima raskrvario Amerikanca.

TEHERAN - Španjolski nogometni velikan Real Madrid otvorio je nogometnu školu u iranskom mjestu Bam, koje je 2003. godine pogodio jak potres u kojem je poginulo više od 30.000 ljudi. Kraljevski klub će financirati školu koju će pohađati djeca koja su u potresu ostala bez roditelja, te djeca koja su slabijeg imovinskog stanja. Osim podmirenja svih troškova potrebnih za normalno funkcioniranje škole, Real će za djeci osigurati i sportsku opremu, te lokalne i španjolske trenere.

BERLIN - U susretu četvrtog kola H skupine rukometne Lige prvaka njemački Flensburg-Handwitt je u Kaunasu pobijedio Granitas Kaunas 38:26 (19:15). Najzaslužniji za pobjedu njemačke momčadi bili su hrvatski rukometaši Blaženko Lacković, Goran Šprem i Igor Kos koji su ukupno postigli 18 pogodaka, točnije svaki je postigao po šest pogodaka. Prvi strijelac Flensburga bio je Kasper Nielsen sa 7 pogodaka, dok je Granitas predvodio Novickis (11). Flensburg-Handewitt vodi na ljestvici sa 8 bodova.

GLASGOW - Nakon što je vlasnik škotskog nogometnog prvoligaša Heartsa, litavski tajkun Vladimir Romanov uručio otkaz treneru Georgu Burleyu, najveći kandidat za trenersku klupu lidera škotskog prvenstva je bivši izbornik engleske reprezentacije Bobby Robson (72). Premda Hearts nakon 11 kola zauzima vodeću poziciju na ljestvici Burley je bio prisiljen napustiti klub zbog sukoba s vlasnikom. Bivši trener engleskog Derbya nije želio da mu se Litavac miješa u trenerski posao zbog čega je dobio otkaz. Robson je i na početku sezone bio jedan od glavnih kandidata za dolazak u Hearts, no tada je ponudu odbio zbog osobnih razloga.

NAIROBI - Malo poznati nigerijski atletičar Bernard Barmao pobjednik je trećeg izdanja maratona u Nairobiju. Barmao je preuzeo vodstvo na 35. kilometru i do konca utrke više nije ispuštao prednost, te je pobijedio rezultatom dva sata, 12 minuta i 15 sekundi. Drugo mjesto osvojio je Benedict Kimondiu (2:12:38), dok je treći bio Chelimo Kemboi (2:13:40). U ženskoj konkurenciji naslov pobjednice osvojila je Caroline Cheptanui (2:37:52), dok je braniteljica naslova Chilapong Chemokil na koncu bila tek jedanaesta.

LJUBLJANA - Slovenska rekorderka na 3000 m sa zaprekama Daneja Grandovec (2:50,42) i Kenijac Samuel Njoroge (2:15,47) pobjednici su 10. izdanja ljubljanskog maratona. "Sretna sam zbog pobjede, nadala sam se visokom plasmanu, no ne i pobjedi," kazala je Daneja Grandovec, koja je do pobjede došla u svom premijernom nastupu na ovom maratonu. Drugo i treće mjesto pripalo je hrvatskim maratonkama - Lidiji Rajčić i Mariji Trošić.

ISTANBUL - Talijan Marco Melandri (Honda) pobjednik je Velike Nagrade Turske u klasi MotoGP u svjetskom prvenstvu u motociklizmu. Bivši svjetski prvak u klasi 250 ccm (2002) je do prve pobjede u "kraljevskoj klasi" došao ispred sunarodnjaka Valentina Rossia i Amerikanca Nickya Haydena. U ukupnom poretku vodi Rossi (351) ispred Melandria (195) i Haydena (186).

ZURICH - U finalnom susretu WTA teniskog turnira što se za nagradni fond od 1.3 milijuna eura održao u Zurichu, Amerikanka Lindsay Davenport je pobijedila Švicarku Patty Schnyder 7:6 (5), 6:3. Bila je to šesta turnirska pobjeda za Amerikanku ove sezone, te 51. u karijeri. Prije Zuricha slavila je u Dubaiu, Amelia Islandu, New Havenu, Baliu i Filderstadtu.

SOELDEN - Austrijski skijaš Hermann Maier pobjednik je veleslaloma na otvorenju Svjetskog skijaškog kupa u austrijskome Soeldenu. Maier je izvrsnom drugom vožnjom slavio u ukupnom vremenu 2:17.60 minuta, a samo sedam stotinki sekunde zaostao je vodeći nakon prve vožnje Amerikanac Bode Miller. Četverostruki pobjednik Svjetskog kupa došao je do 51. pobjede u karijeri, a 14. veleslalomske, od čega je tri ostvario upravo u Soeldenu. Austrijanac je od danas i drugi na listi svih vremena po borju pobjeda jer je pretekao Alberta Tombu (50), dok je švedska legenda Ingemar Stenmark čini nedostižan sa 86 trijumfa. Treće mjesto osvojio je Austrijanac Rainer Schönfelder sa 18 stotinki sekunde slabijim vremenom od Maiera. Schönfelderu je to prvo pobjedničko postolje uopće u veleslalomu.

ISTANBUL - Australac Casey Stoner (Aprilia) pobjednik je Velike nagrade Turske, preposljednje utrke Svjetskog prvenstva motociklista u klasi do 250 ccm održane na stazi pokraj Istanbula. Drugo mjesto zauzeo je Španjolac Daniel Pedroso (Honda), koji je prije tjedan dana osigurao naslov u ovoj klasi, dok je treći bio Japanac Hiroshi Aojama (Honda).

AJJACIO - Francuz Sebastien Loeb u Citroen Xsari pobijedio je Korzikanskom reliju koji se tijekom vikenda održavao na asfaltnim cestama tog francuskog otoka. Loeb je aktualni svjetski prvak i uvjerljivo najbolji reli-vozač današnjice, od 14 utrka ove sezone SP-a ima čak devet pobjeda. Drugo mjesto na Korzici osvojio je Finac Toni Gardemeister (Ford Focus), a treće Norvežanin Petter Solberg (Subaru Impreza). Loeb je davno osigurao naslov prvaka, no dvije utrke prije kraja vodi se velika bitka za drugo mjesto između Pettera Solberga i Marcusa Gronholma.

ATLANTIC CITY - Naša najbolja klizačica Idora Hegel okončala je svoj prvi ovogodšnji nastup na seniorskom Grand Prixu u američkom Atlantic Cityu na zadnjem, 10. mjestu. U jakoj i izjedančenoj konkurenciji ni u slobodnom sastavu naša prvakinja nije uspjela pokazati sve što je pripremila za novu sezonu u kojoj je očekuje i nastup na Olimpijskim igrama u Torinu. Nakon devetog mjesto poslije kratkog programa Idora Hegel je i u slobodnom sastavu bila nedorečena, pa ju je u ukupnom poretku pretekla klizačica iz Kine koja je bila najslabije nakon kratkog programa. Vodstvo nakon kratkog programa uspjela je sačuvati Jelena Sokolova iz Rusije, jer je najbolji slobodni program izvela mlada nada iz Amerike Alissa Czisny koja se time probila na drugo mjesto, dok je Japanka Onda treća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙