FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Novi ministar obrane Zoran Stanković ne zna gdje se krije Ratko Mladić

BEOGRAD,23. listopada(Hina) - Novi ministar obrane Srbije i Crne GoreZoran Stanković izjavio je da ne zna gdje se krije Ratko Mladić i daga državni organi u SCG nisu locirali, te da je to isto kazao nedavnou Beogradu glavnoj haškoj tužiteljici Carli del Ponte.
BEOGRAD,23. listopada(Hina) - Novi ministar obrane Srbije i Crne Gore Zoran Stanković izjavio je da ne zna gdje se krije Ratko Mladić i da ga državni organi u SCG nisu locirali, te da je to isto kazao nedavno u Beogradu glavnoj haškoj tužiteljici Carli del Ponte.

"Nikome nisam obećao da mogu bilo koga izručiti za dva mjeseca, pa ni Ratka Mladića. A ja kao ministar obrane nisam ovlašten da izručujem bilo kojeg našeg građanina u Den Haag, jer na tome rade nadležni organi policije i sigurnosnih agencija, a u tome im sigurno pomažu, vjerujem, organi sigurnosti Vojske SCG. Ali sam joj rekao da s njim nemam kontakte od 1999. godine, pa ne znam gdje je", kazao je Stanković u intervjuu za beogradski dnevnik "Glas javnosti" od nedjelje.

Stankovićeva izjava uslijedila je nakon što su brojni srbijanski mediji nedavno objavili da je glavnoj haškoj tužiteljici obećao da će izručiti haškog bjegunca Ratka Mladića.

Stanković je kazao da se "ne želi prepucavati s javnošću" oko tvrdnji da u Vojsci SCG ima pojedinaca koji ne žele provoditi državne odluke i koji se oglušuju o tjeralice koje je izdao Haški sud jer je takvo ponašanje kazneno djelo "i svatko tko se ogluši o te optužnice podliježe kaznenoj odgovornosti".

"Prema tome, ne bih htio da me netko sutra ponovo prozove i kaže: 'Mladić je tu negdje, samo ga trebate izručiti'", kazao je Stanković, koji je u petak izabran za novog ministra obrane Srbije i Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙