FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drašković: Mladić bi morao biti izručen do sredine studenoga

BEOGRAD,28. rujna(Hina) - Najveća prepreka na putu Srbije i Crne Goreka euroatlanskim organizacijama jest haški optuženik Ratko Mladić,koji bi morao biti izručen do polovine studenoga, poručio je ministarvanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković nakon povratka izNew Yorka, gdje je prisustvovao zasjedanju Opće skupštine UN-a.
BEOGRAD,28. rujna(Hina) - Najveća prepreka na putu Srbije i Crne Gore ka euroatlanskim organizacijama jest haški optuženik Ratko Mladić, koji bi morao biti izručen do polovine studenoga, poručio je ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković nakon povratka iz New Yorka, gdje je prisustvovao zasjedanju Opće skupštine UN-a.

"Mladića spominje cijeli svijet. U New Yorku sam se susreo s više od 40 šefova diplomacija, premijera i šefova država. Svi odreda počinjali su susrete pitanjima o Mladiću i upozorenjem da je on uvjet svih uvjeta i za EU i za 'Partnerstvo za mir' i NATO, pa i za poziciju oko Kosova", rekao je Drašković u intervjuu za beogradski dnevnik "Blic" od srijede

Prema njegovim riječima, europski povjerenik za proširenje Oli Rehn dolazi u Beograd 10. listopada. "Ako nešto sami ne iskompliciramo, pregovori o stabilizaciji i pridruživanju će početi uz uvjet da u određenom roku, a on je vrlo kratak, Mladić bude u Haagu", kazao je Drašković.

Dok srbijanski dužnosnici tvrde da nema roka za izručenje Ratka Mladića, kao i da on nije u SCG, Carla del Ponte je nedavno izjavila da joj je srbijanski premijer Vojislav Koštunica kazao da će Mladić biti izručen do 5. listopada. Ta informacija, međutim, u Beogradu nije potvrđena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙