FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljajić: Vlast mora uhititi haške optuženike

BEOGRAD,21. listopada 2005.(Hina) - Predsjednik Nacionalnog savjetaSrbije i Crne Gore (SCG) za suradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajićizjavio je u petak da ne očekuje da će se preostali haški optuženicidobrovoljno predati, već da će ih vlasti morati "locirati i izručitisudu".
BEOGRAD,21. listopada 2005.(Hina) - Predsjednik Nacionalnog savjeta Srbije i Crne Gore (SCG) za suradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je u petak da ne očekuje da će se preostali haški optuženici dobrovoljno predati, već da će ih vlasti morati "locirati i izručiti sudu".

Ljajić je, precizirajući da Haški sud od SCG traži još četiri haška optuženika - Ratka Mladića, Zdravka Tolimira, Stojana Župljanina i Gorana Hadžića - novinarima kazao da nema indicija da se bilo tko od njih nalazi u SCG, ali ni potvrde da su u nekoj drugoj državi. On je naglasio da je njihovo izručenje međunarodna obveza koja se mora ispuniti.

"Ne mogu ništa obećati u smislu rokova, hoće li i kada preostala četvorica haških optuženika biti u Haagu. Mogu samo izraziti uvjerenost da će napori svih državnih struktura uroditi plodom i da će se oni što prije naći u Haagu", kazao je Ljajić.

Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte nedavno je izjavila da je od srbijanskog premijera Vojislava Koštunice dobila obećanje da će optuženi general Ratko Mladić biti uhićen i predan Haškom sudu još prije 5. listopada ove godine, ali službeni Beograd i dalje tvrdi da nema podataka da se Mladić i ostali odbjegli haški optuženici nalaze u Srbiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙