FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić: Sveučilištarci, budite nositelji zajedništva među ljudima

ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Zagrebački nadbiskup i kardinalJosip Bozanić pozvao je studente na večerašnjoj misi zahvalnici da kaokršćani budu nositelji zajedništva među ljudima i pronositeljihrvatske znanosti i kulture u procesu zbližavanja europske sveučilišneobitelj.
ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Zagrebački nadbiskup i kardinal Josip Bozanić pozvao je studente na večerašnjoj misi zahvalnici da kao kršćani budu nositelji zajedništva među ljudima i pronositelji hrvatske znanosti i kulture u procesu zbližavanja europske sveučilišne obitelj.

Za početak nove akademske godine večeras je u zagrebačkoj katedrali služena misa zahvalnica za studente i profesore Sveučilišta u Zagrebu.

"Današnjem vremenu trebaju gorljivi proroci koji ne će samo pripremati miomirisne pomasti za ublažavanje i promicanje životnih neistina," ustvrdio je Bozanić dodavši kako je Isus došao donijeti vjeru koja u nama treba postati ognjem. On je uznemiravao one koji su živjeli u neistini, dodao je.

Bozanić je ocijenio kako je Isus bio "prijetnja javnom miru koji je stvorila neistina".

"U našem se društvu najčešće govori o podjeli na lijeve i desne, progresivne koje se smatra naprednima i konzervativne koje se drži nazadnima," podsjetio je Bozanić dodavši kako kršćani nisu ni konzervativni, ni progresivni. Oni su pozvani uvijek biti naprijed svjedočeći ljudima svoga vremena Kristovu riječ, rekao je zagrebački nadbiskup.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙