FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 17. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti do 4,30 sati.
ZAGREB, 17. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti do 4,30 sati.

GAŠINCI - Na vojnom poligonu "Gašinci" kod Đakova održat će se danas, u nazočnosti visokih državnih i vojnih dužnosnika, vojna vježba "Prikaz mogućnosti vojnog poligona Gašinci". Uz multimedijalnu prezentaciju vojnog poligona "Gašinci" održat će se vježbe svladavanja NATO prepreka, mehaniziranog voda u napadu te nekoliko školskih gađanja. Pokazna vježba obuhvaća i demonstraciju sustava SONG, prikaze dekontaminacije materijalno-tehničkih sredstava, svladavanje vatrenih prepreka i bojno gađanje. Kako je najavljeno, vježbi će nazočiti predsjednik Republike Stjepan Mesić, ministar obrane Berislav Rončević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Josip Lucić, njegov zamjenik general pukovnik Slavko Barić te zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Marijan Mareković.

ZAGREB - Pružatelj usluga mobilne telefonije Tele2 predstavit će danas svoje usluge, cijene i početak komercijalnog rada. Tele2 je treći mobilni operater u Hrvatskoj. Iza njeg stoji istoimeni švedski operater i devet hrvatskih kompanija - Dalekovod, Jamnica, FIMA Holding, Croatia osiguranje, NEXE grupa, Konstruktor-inženjering, Lura, Institut građevinarstva Hrvatske i Privredna banka Zagreb.

ZAGREB - U zagrebačkoj Bazilici Srca Isusova sinoć je služena misa u povodu 14. godišnjice smrti Borisa Papandopula, jednog od najvećih hrvatskih skladatelja 20. stoljeća. U nazočnosti obitelji, prijatelja i brojnih štovalaca skladatelja i dirigenta Borisa Papandopula, misu je predvodio pomoćni biskup zagrebačke prvostolnice msgr. Valentin Pozaić. Msgr. Pozaić je podsjetio da je 1938. Papandopulo skladao "Hrvatsku misu", prvu misu pjevanu na hrvatskom, a ne na latinskom jeziku. Boris Papandopulo (1906. - 1991.) je autor oko 440 djela, što je jedan od najvećih opusa u hrvatskoj glazbi, opera "Sunčanica", "Amfitrion", "Rona", baleta "Zlato", "Teuta", "Kraljevo" i drugih djela.

ZAGREB - Za hrvatskoga publicista Brunu Bušića, kojeg je tajna jugoslavenska komunistička policija ubila u Parizu prije 27 godina, sinoć je u crkvi sv. Marka u Zagrebu služena sveta misa zadušnica. U prigodnoj propovijedi fra Zvonko Tolj je ocijenio kako je "Bruno Bušić bio utjelovljenje onoga što je htio i za čim je čeznuo hrvatski narod". "Danas na Mirogoju mirno počiva među svojim suborcima, koji su u Domovinskom ratu ostvarili njegove zamisli - stvaranje samostalne i neovisne hrvatske države", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙