FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbin optužen za ratni zločin umro u argentinskoj bolnici

BUENOS AIRES, 20. listopada 2005. (Hina/AFP) - Srbin Nebojša Minić,okrivljen za ratne zločine na Kosovu, umro je u četvrtak u bolnici uArgentini gdje je bio zatočen od svibnja, priopćio je službeni izvor,a prenosi agencija France Presse.
BUENOS AIRES, 20. listopada 2005. (Hina/AFP) - Srbin Nebojša Minić, okrivljen za ratne zločine na Kosovu, umro je u četvrtak u bolnici u Argentini gdje je bio zatočen od svibnja, priopćio je službeni izvor, a prenosi agencija France Presse.

Nebojša Minić (40) bolovao je od AIDS-a i raka pluća. Njegovu smrt objavio je izvor iz ministarstva pravosuđa argentinske pokrajine Mendoza, gdje je Srbin bio na liječenju od uhićenja.

Priveden je potkraj svibnja u Mendozi nakon anonimne dojave. Bio je u posjedu lažne putovnice na ime Gorana Petrovića, bivšeg ministra predsjednika Slobodana Miloševića.

Za Minićem je bila raspisana međunarodna tjeralica za djela počinjena devedesetih godina. Nebojša Minić osumnjičen je da je 12. lipnja 1999. godine, kao zapovjednik naoružane formacije Munje koja se, na strani oružanih snaga Srbije borila protiv pripadnika albanskih oružanih snaga, naredio pripadnicima svoje postrojbe da izvrše ubojstva obitelji Ibrahima i Muse Baljaja iz Peći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙