FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priština: Vlada osudila intervenciju policije

PRIŠTINA,20.listopada 2005.(Hina) - Kosovska vlada osudila je uporabusile pripadnika Kosovske policijske službe protiv aktivista pokreta"Samoodređenje" u Prištini u srijedu.
PRIŠTINA,20.listopada 2005.(Hina) - Kosovska vlada osudila je uporabu sile pripadnika Kosovske policijske službe protiv aktivista pokreta "Samoodređenje" u Prištini u srijedu.

Vlada smatra da je neprihvatljiva primjena sile protiv građana koji nezadovoljstvo iskazuju prosvjedom, izjavio je u četvrtak premijer Kosova Bajram Kosumi koji je zatražio istragu protiv svih onih koji su prekoračili svoje ovlasti.

Pripadnici Kosovske policijske službe u srijedu su u središtu Prištine intervenirali protiv prosvjednika, članova Pokreta "Samoodređenje" na čijem je čelu Albin Kurti, studentski vođa iz devedesetih i poznati bivši politički zatvorenik.

Prosvjednici su u znak protivljenja protiv nazočnosti UNMIK-a na Kosovu na njihovim vozilima crnom bojom ispisali riječ FUND što znači kraj UNMIK-a na Kosovu. "Samoodređenje" je nevladina organizacija koja se protivi pregovorima s Beogradom o statusu Kosova i traži samoodređenje i izravno priznanje neovisnosti Kosova,

Policija je prosvjednike napala suzavcem i uhitila 37 osoba, među njima i fotoreportera agencije AP Visara Kryeziua i novinara agencije Kosovapress Kreshnika Labjanija.

Obračun policije s prosvjednicima bio je najžešći za proteklih šest godina, od formiranja Kosovske policijske službe koja trenutačno ima gotovo sedam tisuća pripadnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙