FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi albanski šef diplomacije za uvjetnu neovisnost Kosova

PRIŠTINA,4. listopada 2005(Hina) - Novi albanski šef diplomacije BesnikMustafaj rekao je u srijedu kako je stajalište albanske vlade uvjetnaneovisnost Kosova ističući kako je to realna mogućnost za Kosovo.
PRIŠTINA,4. listopada 2005(Hina) - Novi albanski šef diplomacije Besnik Mustafaj rekao je u srijedu kako je stajalište albanske vlade uvjetna neovisnost Kosova ističući kako je to realna mogućnost za Kosovo.

"Uvjetna neovisnost za Kosovo nije opcija koju sam ja izmislio, već jedna od opcija koje razmatra međunarodna zajednica. Važno je da bude neovisnost", izjavio je albanski šef diplomacije u intervjuu za Radio-televiziju Kosovo.

Albanski diplomat je kazao kako će izvjesno vrijeme međunarodna zajednica nadgledati izgradnju pravne države, jer se ne može reći da je ona sada izgrađena na Kosovu. Prema Mustafaju, međunarodna zajednica davanjem uvjetne neovisnosti Kosovu treba dobiti jamstva da će se poštivati prava manjina, posebno pravo srpske manjine.

Nitko na Kosovu ne može imati budućnost ukoliko ne poštuje prava Srba i drugih manjina, istaknuo je šef albanske diplomacije. Svi pojedinci koji odugovlače s ovim pitanjem su protiv budućnosti Kosova, rekao je Mustafaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙