FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićeni pljačkaši mjenjačnice pokušali pobjeći u BiH

ŠIBENIK, , 20. listopada 2005. (Hina) - Šibenska policija izvijestilaje danas da je identificirala i uhitila dvojicu muškaraca koji su uponedjeljak, 17. listopada, opljačkali mjenjačnicu ZIP u Šibeniku.
ŠIBENIK, , 20. listopada 2005. (Hina) - Šibenska policija izvijestila je danas da je identificirala i uhitila dvojicu muškaraca koji su u ponedjeljak, 17. listopada, opljačkali mjenjačnicu ZIP u Šibeniku.

Samo dan nakon pljačke na graničnom prijelazu kod Slavonskog Broda uhićeni su hrvatski državljanin M. Č. (1983.) i S. D., državljanin Srbije i Crne Gore (1975.), nastanjen u Novom Sadu. Kod njih je pronađena i veća količina stranog novca za koju je utvrđeno da potječe iz opljačkane mjenjačnice.

Po riječima načelnika kriminalističke policije Zdravka Sedlara, policija je identificirala 23-godišnjeg M. Č. s prebivalištem u Kninu koji je koristio krivotvorenu osobnu iskaznicu Srbije i Crne Gore na tuđe ime. S njim je uhićen i S. D. iz Novog Sada za kojega je utvrđeno da je naoružan i djelomično maskiran izvršio pljačku mjenjačnice 17. listopada u večernjim satima.

Istraga je pokazala da je 23-godišnji Kninjanin, vozeći "golf" novosadskih registracija, tijekom rujna u više navrata boravio u Šibeniku, te uočio mjenjačnicu u Ulici fra Jerolima Milete koja nije imala ni čuvara, ni videonadzor. Nakon toga otišao je u Novi Sad te s poznanikom S. D. pokušao ući u Hrvatsku s čije su granice vraćeni jer nisu imali dovoljno novca. U subotu, 15. listopada, uspjeli su nabaviti 300 eura te su ipak pušteni preko hrvatskog graničnog prijelaza.

Planiranu pljačku u subotu su morali odgoditi zbog većeg broja prolaznika, no u ponedjeljak navečer S. D. je uz prijetnju oružjem natjerao blagajnicu da mu preda novac te su se spomenutim "golfom" uputili u Zagreb, gdje su dio novca potrošili na novu garderobu, a dio na provod.

Uz kaznenu prijavu, kako je izvijestila šibenska policija, danas su obojica privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙