FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Polt: Moguće zamrzavanje pomoći SAD-a Srbiji ne bude li Mladić uhićen

BEOGRAD,20. listopada(Hina) - Ako se odbjegli haški optuženik, generalRatko Mladić ne nađe u Haagu do onog doba kad vlada SAD-a bude ponovnorazmatrala pitanje dodatne novčane pomoći Srbiji, opet bi se tasredstava mogla zamrznuti, jednako kao što je to bilo prošle godine,izjavio je veleposlanik SAD-a u Beogradu Michael Polt.
BEOGRAD,20. listopada(Hina) - Ako se odbjegli haški optuženik, general Ratko Mladić ne nađe u Haagu do onog doba kad vlada SAD-a bude ponovno razmatrala pitanje dodatne novčane pomoći Srbiji, opet bi se ta sredstava mogla zamrznuti, jednako kao što je to bilo prošle godine, izjavio je veleposlanik SAD-a u Beogradu Michael Polt.

Američka strana, kazao je Polt beogradskoj "Politici" od četvrtka, ne želi da se to dogodi, te će raditi sa srbijanskim vlastima da se takav razvoj događaja izbjegne.

"Raniju odluku o suspenziji pomoći Srbiji donijeli smo nerado, uz ustezanje i veliki trud da njezini efekti budu vrlo pažljivo odvagani, kako ne bi pogodili građane i programe pomoći njima namijenjene, jer nisu oni bili meta, već vlasti koje nisu ispunjavale svoje međunarodne obveze prema Haškom sudu", kazao je veleposlanik Polt.

Američki veleposlanik dodao je i da se, kad je riječ o skorašnjim pregovorima o konačnom statusu Kosova, SAD neće miješati niti će postavljati bilo kakve uvjete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙