FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mladi Česi više vole mobitele od TV-a i kompjutora

PRAG, 13. listopada 2005. (Hina/DPA) - Mobilni telefoni zavladali susrcem Europe, a to pokazuje anketa provedena među mladim Česima kojakaže da su onima između 15 i 35 godina mobiteli najdraži od svihelektričnih naprava.
PRAG, 13. listopada 2005. (Hina/DPA) - Mobilni telefoni zavladali su srcem Europe, a to pokazuje anketa provedena među mladim Česima koja kaže da su onima između 15 i 35 godina mobiteli najdraži od svih električnih naprava.

Čak su im kompjutori i televizori manje važni od mobilnih telefona po anekti marketinške tvrtke Mark BBDO.

"Na pitanje da li bi radije željeli izgubiti novčanik ili mobitel većina ih je odgovorila da bi jedan dan lakše preživjeli bez novčanika nego bez mobitela", ustvrdila je Mila Knepr iz te tvrtke.

Stoga ne čudi podatak da je jedna telekomunikacijska tvrtka zabilježila da od lipnja u Češkoj ima 600.000 više korisnika nego stanovnika kao i da u Pragu trgovine mobitela rade prekovremeno.

"Mobilna kultura" razgovora, dopisivanja, igranja i korištenja Intereneta putem mobitela koji stane u džep briše dobne i socijalne granice.

Tako se nerijetko i stariji Česi mogu vidjeti u parku kako sjede na klupi i razgovaraju na mobitel i mladi kako tipkaju poruke na putu od škole do kuće.

Po jednom od mobilnih operatera u Češkoj, čak 40 posto djece do šest godina ima mobitel, a među mladima do 16 godina taj se postotak penje na 89 posto.

Mladi Česi za mobitele izdvajaju 17 posto svog džeparca i približno 23 dolara mjesečno na razgovore i poruke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙