FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP košarka - Francuska izbacila SiCG, Grčka u četvrtfinalu

NOVI SAD, 20. rujna 2005. (Hina) - Košarkaška reprezentacija Francuskepriredila je veliko iznenađenje pobijedivši u razigravanju za plasmanu četvrtfinale Europskog prvenstva u Novom Sadu reprezentaciju Srbijei Crne Gore 74:71.
NOVI SAD, 20. rujna 2005. (Hina) - Košarkaška reprezentacija Francuske priredila je veliko iznenađenje pobijedivši u razigravanju za plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva u Novom Sadu reprezentaciju Srbije i Crne Gore 74:71.

Premda su Francuzi i njihov najbolji igrač Tony Parker u prvom dijelu natjecanja bili najveće razočarenje prvenstva u dvoboju protiv domaćina i jednog od glavnih kandidata za prvo mjesto, pružili su odličnu igru. Tony Parker je u prve tri utakmice EP-a postigao tek 14 koševa uz šut 7-34, no protiv SCG je u ključnim trenucima bio najbolji igrač. Branič San Antonia utakmicu je zaključio sa 13 koševa, jednim skokom i 3 asistencije. Antoine Rigaudeau je postigao 14, Gelabale 12, a Diaw 10 koševa.

Reprezentacija SCG je u posljednjih 14 sekundi pri rezultatu 74:71 imala priliku izboriti produžetak, no Jarić i Rebrača su promašili slobodna bacanja, dok je Ščepanović promašio tricu. Najefikasniji u redovima domaćina bili su Jarić (14), Radmanović (14), Krstić (11) i Bodiroga (10). Ovom pobjedom Francuzi su izborili plasman u četvrtfinale gdje ih očekuje Litva.

Mjesto među osam najboljih osigurala je i Grčka koja je porazila Izrael 67:61. Najefikasniji u grčkim redovima bili su Zisis (23 koša, 6 asistencija), Papadopulos (19 koševa i 10 skokova), te Kakiozis (12). Prvi strijelac Izraela bio je Green (11). Grci će u četvrtfinalu igrati protiv Rusije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙