FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U "Trešnji" sutra praizvedba Andersenova "Slavuja"

ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - U kazalištu "Trešnji" sutra ćebiti praizveden "Slavuj" (Sla-Wooy) danskoga književnika HansaChristiana Andersena, u režiji Nane Šojlev i koreografiji DesankeVirant, čime se to kazalište pridružuje svjetskoj proslavi 200.obljetnice rođenja toga velikog dječjeg pisca.
ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - U kazalištu "Trešnji" sutra će biti praizveden "Slavuj" (Sla-Wooy) danskoga književnika Hansa Christiana Andersena, u režiji Nane Šojlev i koreografiji Desanke Virant, čime se to kazalište pridružuje svjetskoj proslavi 200. obljetnice rođenja toga velikog dječjeg pisca.

Predstava je plod vešegodišnje uspješne suradnje "Trešnje" i Studija za suvremeni ples, a govori o životnim vrijednostima koje i danas preispitujemo: o snazi prirode i vrijednosti iskrena nadahnuća u usporedbi s mehaničkim svijetom strojeva i umjetnih inteligencija, kojima smo svaki dan sve više okruženi.

Starom Kinom, bajkovitim Kitajskim carstvom, upravlja silan car. Njegovi su dvori opasani najljepšim vrtom na svijetu. Okružen nezamislivim bogatstvom, car ne sluti da je najveća dragocjenost njegova carstva - mala ptica slavuj, od čijeg pjeva zastaje dah. Glas o kitajskom slavuju pronio se svijetom, čak do silnog japanskog cara...

U predstavi uz tradicionalnu i suvremenu kinesku glazbu te autorske pjesme Ozrena Fellera plešu, pjevaju i glume plesači Studija za suvremeni ples i glumci "Trešnje", kostimografkinja je Dženisa Pecotić, a scenografkinja Dinka Jeričević. Glazbeni suradnik i autor glazbenih prilagodba je Milorad Stranić. Umjetnička voditeljica Studija za suvremeni ples je Bosiljka Vujović-Mažuran.

(Hina) xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙