FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prva ovosezonska premijera osječkog HNK - "Đavo" Ferenca Molnara

OSIJEK,7. listopada 2005.(Hina) - U osječkom Hrvatskom narodnomkazalištu (HNK) večeras je izvedena prva ovosezonska premijera,kazališna igra u tri čina "Đavo", autora Ferenca Molnara, u režijimađarskog redatelja Tamasa Balika.
OSIJEK,7. listopada 2005.(Hina) - U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) večeras je izvedena prva ovosezonska premijera, kazališna igra u tri čina "Đavo", autora Ferenca Molnara, u režiji mađarskog redatelja Tamasa Balika.

Predstava je postavljena u koprodukciji s Narodnim kazalištem iz Pečuha, čiji je Baliko dugogodišnji intendant. Prvi put je prikazana 1907. u Budimpešti, na sceni osječkoga HNK-a prvi je put izvedena 1910., a posljednji put u studenom 1939. godine.

Redatelj Baliko smatra kako je riječ o suvremenoj verziji "Fausta" u kojoj, na komičan način, gledatelji mogu prepoznati i neke detalje iz svojih osobnih života, odnosno spoznati tajne koje kriju u sebi.

U ulozi Đavla nastupio je Mislav Čavajda, a u predstavi su, uz ostale, sudjelovali glumci osječkog HNK-a Tatjana Bertok-Zupković, Vjekoslav Janković, Sandra Tankosić i Slaven Vidaković.

Dramaturg predstave je Istvan Simon, scenograf Balzs Horesnyi, a kostimografkinja Marta Pilinyi. Kostimi, dekor i scenska oprema posuđeni su iz Narodnog kazališta iz Pečuha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙