FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Lukavi štakor ostavljen na napuštenom otoku kod Novog Zelanda četiri mjeseca uspijevao je nadmudriti znanstvenike izbjegavajući zamke, mamce i pse tragače prije no što je uhvaćen na susjednom otoku. Znastvenici s aucklandskog sveučilišta ostavili su primjerak norveškog štakora na 9,5 hektara velikom otoku Motuhoropapa kako bi otkrili zašto je štakore tako teško iskorijeniti. Unatoč svim njihovim nastojanjima, pa i ogrlici s radijskim odašiljačem na štakoru, znanstvenici nisu uspjeli uhvatiti lukavo stvorenje. Nakon deset tjedana na otoku glodavac je preplivao 400 metara - najveću do sada zabilježena udaljenost koju je neki štakor preplivao preko otvorenog mora - na drugi otok, gdje je nekoliko tjedana kasnije konačno uhvaćen u zamku u kojoj je bilo meso pingvina.

SYDNEY - Djevojačka večer u jednom noćnom klubu u Adelaideu završila je u srijedu rano ujutro u zatvoru. Sedam djevojaka, među kojima i buduća mladenka, uhićeno je zbog napada na policajce. Policija je pozvana u noćni klub kada su ga djevojke odbile napustiti, a zamoljene su da odu zbog raskalašenog ponašanja. Buduća mladenka nije popustila ni nakon uvjeravanja policije da treba otići kući nego je u bijesu udarila u lice jednog policajca. Šest njezinih prijateljica također nije zbunila policija. Protiv svih njih podignute su optužnice koje ih terete od napada do pružanja otpora policiji. Majka mlade je komentirala da je policija pretjerano reagirala.

LIBREVILLE - Dvojica ljubavnika neke Afrikanke iz Gabona ujedinila su se u tužbi zbog prijevare kada su otkrili da imaju zajedničku ljubavnicu, a otkrila se time što je svakome od njih davala odjeću onoga drugog, javlja privatna agencija Gabonews. Nevjerna 37-godišnja ljubavnica je pritvorena u malom gradu u središtu Gabona zbog prijevare i zloporabe povjerenja. Oni su je zajedno tužili shvativši da nisu jedini izabranici njezina srca. "Svaki put kad bismo se mimoilazili, bili smo odjeveni u odjeću onoga drugog", navela su ta dvojica u tužbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙