FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 20. rujna 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 20. rujna 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LOS ANGELES - Glumac Johnny Depp ušao je među glumačke velikane Hollywooda dobivši svoju vlastitu zvijezdu na "stazi slavnih" u toj filmskoj prijestolnici. Depp, koji je nedavno glumio u filmovima "Charlie i tvornica čokolade" i "Pirati s Kariba" sa svjetskim uspjehom, utisnuo je svoje dlanove i stopala u vlažni beton kod Graumanovog Kineskog kazališta. 42-godišnji glumac rekao je pritom da je odavanje istih počasti njemu kao i glumačkim legendama poput Johna Waynea i Marilyn Monroe na hollywoodskom bulevaru nešto neshvatljivo i naveo da je to vjerojatno zbog slabije ponude početkom milenija.

SCOTTSDALE - Prave kaubojske vještine poput jahanja, vezanja konpoca i bacanja lasa te potkivanja konja od sada se mogu naučiti na Koledžu za kauboje u Arizoni. Polaznici se prvo upoznaju s konjima i dijelovima kaubojske opreme da bi u sljedećim danima sve poslove obavljali zajedno s "pravim" kaubojima. Organizatori "koledža" ističu da je riječ o kampu u kojem nema šepirenja ni prenavljanja, svi rade, jedu i spavaju u prirodi, pod zvjezdanim nebom. "Razredi" imaju po osam "učenika", a "predavanja" počinju u jesen i u proljeće. Za šestodnevni tečaj treba izdvojiti 2,250 američkih dolara ili 1,850 eura.

BOSTON - John Bauhs iz Germantowna u američkoj saveznoj državi Marylandu pokušavao se 25 godina ostaviti alkohola ali nije uspio dok nije probao novi lijek, prenosi Associated Press. Na kraju je probao naltrexon, lijek koji blokira kemikalije u mozgu koje alkoholičarima daju osjećaj ugode nakon konzumiranja pića. "Nakon samo tri dana što sam uzimao lijek, naravno uz savjetovanje, poriv za konzumiranjem alkohola je nestao", tvrdi Bauhs. Sada ljudi koji se žele osloboditi ovisnosti o alkoholu pokušavaju dobiti dopuštenje za korištenje tog lijeka uz već uobičajene metode u sklopu standardnog tretmana odvikavanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙