FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 23. rujna 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 23. rujna 2005.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

FRANKFURT - Jedna bavarska pivovara nudi 10.000 litara piva navijačima nogometne ekipe prve njemačke lige koja uspije pobijediti Bayern iz Muenchena, nepobijeđen u posljednjih 15 susreta. Bayern iz Muenchena dominira Bundesligom. Na proljeće je pobijedio u devet posljednjih utakmica prvenstva i osigurao si još jednu titulu prvaka. Na početku ovog prvenstva pobijedio je u prvih šest utakmica i već ima prednost pred protivnicima od četiri boda. "Pokušavamo unijeti malo uzbuđenja u sve to. Nemam ništa protiv Bayerna, ali potrebno je stvoriti malo napetosti", kazao je glasnogovornik pivovare Bitburger koja nudi i 1.000 litara piva za svaku pobjedu Bayerna.

LONDON - Britanska manekenka Kate Moss u četvrtak se javno ispričala, pokušavajući okončati skandal izazvan fotografijama na kojima se vidi kako uzima kokain što ju je stajalo gubitka tri unosna ugovora i ugrozilo nastavak karijere. "Želim se ispričati svima pogođenih mojim ponašanjem koje je utjecalo na moju obitelj, moje prijatelje, suradnike, profesionalne partnere i sve druge", stoji u pisanoj isprici Kate Moss. Skandal je izbio nakon što je prošli tjedan tabloid "Daily Mirror" objavio fotografije na kojima se vidi kako Kate Moss "šmrče" kokain. Britanska je policija nakon svega pokrenula istragu. "Preuzimam punu odgovornost za svoja djela", dodala je Kate Moss, ne priznajući međutim izravno da je uzimala drogu.

RIO DE JANEIRO - Ženka čimpanze čeka odluku brazilskog pravosuđa o svom oslobađanju, što je tražila skupina odvjetnika iz Salvadora de Bahie, u sjevernom dijelu zemlje, koji smatraju da je previše deprimirana da bi mogla nastaviti živjeti u kavezu. "Suiza, kako se zove ženka čimpanze, živi deset godina u zoološkom vrtu u Salvadoru de Bahii, ali, kako smatra tužitelj Eron Santana, potpuno je deprimirana i treba biti oslobođena i puštena da živi u šumskom rezervatu za majmune", piše brazilski list "Estado de Sao Paolo". Santana je potpisao zahtjev za oslobađanjem majmunice koje je zatražilo pet profesora sa Sveučilišta Bahia.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙