FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 21. rujna 2005.(Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 21. rujna 2005.(Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta

LONDON - Serija dosad uglavnom neobjavljenih pisama američkog pjesnika Thomasa Stearnsa Eliota i prvo potpisano izdanje "Puste zemlje" prodani su na dražbi u utorak za gotovo 438 tisuća dolara. Riječ je o pismima koja je Eliot slao kumčetu Tomu Faberu i njegovoj majci Enid. Tom Faber, koji je preminuo 2004. godine, bio je sin Eliotovog prijatelja i izdavača Geoffreya Fabera. U pismima se otkriva i duhovita strana čuvenog pjesnika, inače poznatog po krutim i konzervativnim stavovima. U prodaju je uključeno i prvo izdanje čuvene "Puste zemlje", s Eliotovim potpisom, koje je doseglo cijenu od 58.000 dolara.

LOS ANGELES - Klima na Marsu pokazuje trend zatopljavanja, a nedavne bi snimke mogle biti prvi dokazi seizmičke aktivnosti na Zemlji susjednom planetu, tvrde znanstvenici. Novi procjepi, koji nisu postojali na snimkama prije tri godine, pojavili su se na fotografijama marsovskih pješčanih dina koje je nedavno snimila svemirska letjelica Mars Global Surveyor, lansirana prije osam godina. Mars je puno aktivniji, dinamičniji planet nego što smo pretpostavljali, rekao je voditelj NASA-inog programa Mars Exploration. Njegov kolega Michael Malin dodao je da Mars ima topliju unutrašnjost nego se dosad smatralo i da je moguće da u dubinama Marsa postoje područja gdje bi se mogao razviti život.

BEVERLY HILLS - Mariah Carey predvodi listu nominiranih za glazbenu nagradu American Music Awards, osvojivši u utorak četiri nominacije, uključujući i one za najbolju pop i soul pjevačicu, kao i pop i soul album. Kelly Clarkson, 50 Cent i Green Day dobili su po tri nominacije. Popis kandidata za 33. po redu godišnje nagrade koje će biti dodijeljene 22. studenoga u Los Angelesu, objavljene su na novinskoj konferenciji u Beverly Hillsu. Glazbenici su nominirani na temelju broj prodanih nosača zvuka, a o pobjednicima u pojedinim kategorijama odlučit će glasovi slušatelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙