FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wilma se priližava Kubi i Meksiku, započele evakuacije

MIAMI/HAVANA, 20. listopada 2005. (Hina/AFP) - Uragan Wilma, najjačiuragan ikada zabilježen na Atlantiku, lagano je oslabio u srijedu alii dalje je vrlo opasan, dok se s vjetrovima jačine 260 kilometara nasat približava Kubi, poluotoku Yucatan u Meksiku i jugo-zapaduFloride.
MIAMI/HAVANA, 20. listopada 2005. (Hina/AFP) - Uragan Wilma, najjači uragan ikada zabilježen na Atlantiku, lagano je oslabio u srijedu ali i dalje je vrlo opasan, dok se s vjetrovima jačine 260 kilometara na sat približava Kubi, poluotoku Yucatan u Meksiku i jugo-zapadu Floride.

Wilma i dalje spada u 5. kategoriju uragana na Saffir-Simpsonovoj ljestvici, a američki stručnjaci očekuju da bi Wilma mogla tijekom predstojećih sati izgubiti na snazi.

Uragan Wilma kreće se prema zapadnoj Kubi i meksičkom poluotoku Yucatan, a kubanske vlasti u srijedu su evakuirale oko 235.000 osoba sa zapada Kube.

I Meksiko je započeo s evakuacijom posebice u turističkom središtu Cancunu, a turisti i nerezidentno stanovništvo počelo je napuštati i južni dio Floride.

Vjetrovi u središtu uragana dosežu brzinu od 281 km/sat, a atmosferski tlak iznosi 882 milibara, što je najniži tlak ikad izmjeren u nekom uraganu na Atlantiku.

Prognostičari ističu da je Wilma jača čak i od razarajućih uragana Katrina, koji je u kolovozu razorio New Orleans te Rite, koja je u rujnu pogodila Teksas i Louisianu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙