FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wilma najjači uragan ikad zabilježen na Atlantiku

PUNTA GORDA, 19. listopada 2005. (Hina/AP) - Wilma je u srijedu u vrlokratkom vremenu postala najjači uragan ikad zabilježen na Atlantiku, astanovnici Floride pripremaju se za dolazak oluje 5. kategorije kojabi do tog poluotoka trebala stići preko vikenda.
PUNTA GORDA, 19. listopada 2005. (Hina/AP) - Wilma je u srijedu u vrlo kratkom vremenu postala najjači uragan ikad zabilježen na Atlantiku, a stanovnici Floride pripremaju se za dolazak oluje 5. kategorije koja bi do tog poluotoka trebala stići preko vikenda.

Uragan Wilma, koji se kreće prema zapadnoj Kubi i meksičkom poluotoku Yucatan, dosegnuo je maksimalnu jačinu prema ljestvici Saffir-Simpson, objavljeno je iz američkog Centra za uragane (NHC) sa sjedištem u Miamiju.

Vjetrovi u središtu uragana dosežu brzinu od 281 km/sat, a atmosferski tlak iznosi 882 milibara, što je najniži tlak ikad izmjeren u nekom uraganu na Atlantiku.

Prognostičari ističu da je Wilma jača čak i od razarajućih uragana Katrina, koji je u kolovozu razorio New Orleans te Rite, koja je u rujnu pogodila Teksas i Louisianu.

Očekuje se, ipak, da Wilma neće još dugo zadržati maksimalnu snagu, jer će je atmosferski vjetrovi na većim visinama nad meksičkim zaljevom oslabiti prije udara na kopno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙