FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga akademika Pečarića "Priznajem, Hrvat sam"

ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Knjiga akademika Josipa Pečarića"Priznajem, Hrvat sam" predstavljena je večeras u Zagrebu.
ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Knjiga akademika Josipa Pečarića "Priznajem, Hrvat sam" predstavljena je večeras u Zagrebu.

O knjizi su govorili prof. Miroslav Tuđman, akademik Dubravko Jelčić i autor.

Tuđman je ocijenio kako Haaški sud "hapsi hrvatske novinare zato jer mu nije stalo do istine". "Haag zapravo montira procese", dodao je.

Također je ustvrdio da Haaški sud "štiti krivokletnike", objasnivši to riječima kako je predsjednik Stjepan Mesić u dva svjedočenja pred Haaškim sudom različito tvrdio o ulozi svojih nećaka u bosanskohercegovačkom ratu.

"Zašto se neprekidno moramo osjećati krivima", upitao je Jelčić odgovorivši kako je dio krivnje i u našem mentalnom sklopu. "Svijet je izgubio klasične pojmove o dobru i zlu", ocijenio je napomenuvši kako "svijet koji preferira laži i ne želi čuti istinu".

Pečarićeva je knjiga put koji nam možda jednoga može pomoći da odgovorimo na Šegedinovo pitanje: "Tko će nas spasiti od nas samih?", dodao je.

Pečarić je ustvrdio kako je "za Haag dovoljno nekomu dokazati da je Hrvat kako bi ga sud mogao uhititi i zatvoriti". "Najprije su zatvarali ratnike, političare i novinare, a sad su na redu i akademici", rekao je.

Knjiga "Priznajem, Hrvat sam" (205 str.) razdijeljena je u deset poglavlja kroz koje autor raščlanjuje suvremena politička zbivanja kroz odnose Republike Hrvatske i Haaškoga suda.

Akademik Josip Pečarić glasoviti je matematičar. Osim knjiga s područja struke objavio je i desetak publicističkih knjiga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙