FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerno izvedena komedija "Sretno rastavljeni"

ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Na sceni Gradsko kazalištaKomedija premijerno je večeras izvedena komedija "Sretno rastavljeni"američkog pisca Nicka Halla u režiji Željka Duvnjaka.
ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Na sceni Gradsko kazališta Komedija premijerno je večeras izvedena komedija "Sretno rastavljeni" američkog pisca Nicka Halla u režiji Željka Duvnjaka.

To je druga po redu predstava "Grabancijaš teatra", novog imena među hrvatskim teatrima, a osnovali su ga iskusni glumci Željko Duvnjak i Franjo Kuhar.

Scenograf predstave je Igor Pauška, kostimografkinja Ognjenka Antunac, a uloge su tumačili Antonija Stanišić, Ivica Pucar, Siniša Popović i Željko Duvnjak.

Tekst "Sretno rastavljeni" američka kritika proglasila je brzom i energičnom komedijom koja gledateljima ne dopušta predah. U svojim komadima Nick Hall se uvijek bavi preispitivanjem ljudskih emocija, motiva, reakcija, a česta mu je tema brak i sve što on predstavlja. Prijevod s engleskog zajednički su obavili Danijela i Željko Duvnjak.

"Sretno rastavljeni" obrađuju poznatu temu svježe, duhovito i ironično, ističe se uz ostalo u programskoj knjižici predstave. Koristeći poznate motive ljubav, brak, preljub, ljubomoru i na kraju rastavu kao rezultat svega umjesto ozbiljnog raspleta i teške drame događa se komedija.

Publika je dugotrajnim pljeskom nagradila večerašnje izvođače.

"Grabancijaš teatar" publici nudi predstave koje se bave aktualnim pojavama u kojima se gledateljstvo može prepoznati, a pritom zabaviti, nasmijati, ali i uočiti određene društvene probleme. Ovaj teatar trudi se vlastitim projektima okupiti one mlade glumce koji tek stječu afirmaciju potaknuti iskusnim kazalištarcima.

Prva predstava kojom se "Grabancijaš teatar" predstavio publici bio je "Tartarski biftek", komedija poznatog glumca Zvonimira Zoričića, koji se nakon što je mnogo dao s kazališnih dasaka uspješno upustio i u pisanje kazališnih tekstova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙