FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Phil Collins u Domu sportova 27. listopada

ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - U okviru oproštajne turneje"First&Final Farewell Tour" pjevač Phil Collins nastupit će u Zagrebu,27. listopada, u Velikoj dvorani Doma sportova, priopćeno je danas izagencije za marketing Nota.
ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - U okviru oproštajne turneje "First&Final Farewell Tour" pjevač Phil Collins nastupit će u Zagrebu, 27. listopada, u Velikoj dvorani Doma sportova, priopćeno je danas iz agencije za marketing Nota.

Nekadašnji bubnjar i pjevač britanske skupine "Genesis" koji je bio uspješan i u solo karijeri, tijekom svoje 30-godišnje glazbene karijere, stekao je status jednog od najuspješnijih suvremenih pop pjevača.

Njegove pjesme bezvremenski su klasici koji dopiru do srca svih generacija, a među njima su i neke od njegovih balada poput Dance into the light, Can't stop loving you, Look true my eyes...

Phil Collins je dobio prvu glazbenu priliku 1970. kad je zamijenio bubnjara u britanskom art-rock bendu Genesis čiji je frontman tada bio Peter Gabriel. Nakon odlaska Petera Gabriela, članovi banda su odlučili dati priliku Collinsu, a njegov izražajni glas doprinio je da se album "And then there were three.." iz 1978. proda u zlatnoj tiraži, a slijedeći album "Duke" još uspješnije.

Svoj debi solo album "Face values", Collins je objavio 1981. i od tada balansira svoj samostalni rad s radom u Genesisu.

1992. Genesis su objavili album "We can't dance", a nakon velike zajedničke turneje Collins je objavio 1993. solo album "Both sides".

Iz Genesisa definitivno odlazi 1995., a slijedeće godine objavljuje album "Dance into the light".

1998. uslijedila je zbirka "Hits", a 1999. Collins je objavio album s big bandom "Hot night in Paris", nakon toga "Testify"(2002), "The Platinum Collection 2004" i zadnji album "Love songs: A Compilation...Old and new" (2004).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙