FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ubojstvo novinara u Bagdadu: španjolski nalog za uhićenje 3 vojnika iz SAD-a

MADRID, 19. listopada 2005. (Hina/AFP) - Jedan španjolski sudac izdaoje u srijedu međunarodne uhidbene naloge za trojicu američkih vojnikakoji su sudjelovali u napadu na bagdadski Hotel Palestina pri čemu je poginuo španjolski snimatelj Jose Couso 8. travnja 2003., doznaje seod sudskog izvora.
MADRID, 19. listopada 2005. (Hina/AFP) - Jedan španjolski sudac izdao je u srijedu međunarodne uhidbene naloge za trojicu američkih vojnika koji su sudjelovali u napadu na bagdadski Hotel Palestina pri čemu je poginuo španjolski snimatelj Jose Couso 8. travnja 2003., doznaje se od sudskog izvora.

Sudac španjolskog Vrhovnog suda izdao je međunarodne uhidbene naloge uz izručenje trojice vojnika koji su bili u tenku iz kojeg je ispaljena granata na hotel Palestina.

Taj sudac traži uhićenje trojice vojnika "kako bi osigurao njihovu nazočnost na procesu koji vode španjolske sudbene vlasti, nakon što američke nisu poduzele ništa kako bi rasvijetlile okolnosti tog događaja".

U tom napadu je osim snimatelja privatne španjolske televizije Telecinco poginuo i ukrajinski snimatelj agencije Reuters Taras Procjuk, dok su dvojica novinara i jedan tehničar Reutersa bili ranjeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙