FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Arapske lige: Irak je na rubu građanskog rata

LONDON , 8. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Irak je na rubugrađanskog rata te u ovome trenutku ne postoji jasna strategija ilivodstvo koje bi moglo izmiriti različite zajednice, rekao je u subotuza radio BBC predsjednik Arapske lige Amr Mussa.
LONDON , 8. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Irak je na rubu građanskog rata te u ovome trenutku ne postoji jasna strategija ili vodstvo koje bi moglo izmiriti različite zajednice, rekao je u subotu za radio BBC predsjednik Arapske lige Amr Mussa.

"Situacija je toliko napeta da bi svaki trenutak mogao izbiti građanski rat, a neki misle da je on već počeo. Dakle, ne možemo ostaviti Irak u ovakvom stanju - podijeljen, s razmiricama, sukobima i pucnjavom. Puno je pojedinaca koji se poigravaju s budućnošću Iraka. Ondje ne postoji jasna strategija niti jasno vodstvo", rekao je Mussa.

U subotu je u Irak iz Egipta doputovalo izaslanstvo Arapske lige koje će pripremiti Mussin posjet toj zemlji te nadzirati referendum o novome ustavu predviđen za 15. listopada. Iz Mussina ureda doznaje se da će predsjednik Lige u Irak otputovati "što je prije moguće" nakon referenduma te da će se ondje angažirati na "procesu izmirenja različitih iračkih političkih snaga". "Radimo na ponovnom izmirenju stanovnika Iraka. Situacija je loša i naša je zadaća učiniti nešto konstruktivno - pokušati povezati sve zajednice", rekao je Mussa za BBC.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙