FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Breton najavio skoru djelomičnu privatizaciju EdF-a

PARIZ, 19. listopada 2005. (Hina/APA) - Francuski državni energetskikoncern Electricite de France (EdF) bit će dokapitaliziran u bliskojbudućnosti početnom ponudom dionica na burzi, izjavio je francuskiministar financija Thierry Breton u francuskom parlamentu.
PARIZ, 19. listopada 2005. (Hina/APA) - Francuski državni energetski koncern Electricite de France (EdF) bit će dokapitaliziran u bliskoj budućnosti početnom ponudom dionica na burzi, izjavio je francuski ministar financija Thierry Breton u francuskom parlamentu.

Djelomična privatizacija EdF-a bit će provedena "čim to tržišta dopuste, budući da pet, šest, sedam milijardi eura predstavljaju vrlo značajne svote", dodao je Breton u nastupu na aktualnom satu u francuskom parlamentu.

Po dosadašnjim navodima vlade još bi ove jeseni na burzi trebalo biti ponuđeno maksimalno 15 posto kapitala EdF-a. Ta bi transakcija trebala u državnu blagajnu donijeti između pet i devet milijardi eura. Sredstva nabavljena djelomičnom privatizacijom trebala bi poslužiti za jačanje vladinih fondova koji trenutno bilježe aktivu od 11,3 milijarde eura i pasivu od 19,06 milijardi eura.

Premijer Dominique de Villepin napomenuo je krajem prošlog tjedna da potrebe za ulaganjima u EdF-u dosežu vrijednost od 30 milijardi eura u sljedeće tri godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙