FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo u Indiji

ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Državni tajnik za gospodarstvo uMinistarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vrankovićpredvodit će hrvatsko gospodarsko izaslanstvo u posjetu RepubliciIndiji 20. i 21. listopada, a tom će se prilikom održati osma sjednicahrvatsko-indijskog Mješovitog odbora za trgovinsku i gospodarskusuradnju kao i poslovni susreti gospodarstvenika dviju zemalja.
ZAGREB, 19. listopada 2005. (Hina) - Državni tajnik za gospodarstvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vranković predvodit će hrvatsko gospodarsko izaslanstvo u posjetu Republici Indiji 20. i 21. listopada, a tom će se prilikom održati osma sjednica hrvatsko-indijskog Mješovitog odbora za trgovinsku i gospodarsku suradnju kao i poslovni susreti gospodarstvenika dviju zemalja.

Tijekom dvodnevnog boravka predviđeni su susreti s dužnosnicima ministarstva trgovine i industrije, Federacije trgovinsko-industrijskih komora te Komisije za planiranje, izviješćeno je iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo čine predstavnici građevinskih, elektro, inženjerskih, trgovinskih, brodograđevnih i naftnih tvrtki - Agenda, Altpro, Brodarski institut, Crosco, Energocontrol, Exor, Ina Naftaplin, India House, Končar-Elektroindustrija, Konstruktor.

Ukupna robna razmjena između Hrvatske i Indije u 2004. godini bila je oko 50 milijuna američkih dolara. U prvih osam mjeseci 2005. godine nastavlja se trend rasta ukupne robne razmjene (za 29 posto), a izvoz je tri i pol puta veći od izvoza u istom razdoblju 2004. godine i iznosi 2,4 milijuna američkih dolara. Uvoz roba iz Indije u RH u osam mjeseci povećan je 24 posto te iznosi 38 milijuna američkih dolara.

Glavni hrvatski izvozni proizvodi u Indiju su rotacijski električni strojevi, električni aparati i oprema za distribuciju električne energije te medicinski i farmaceutski proizvodi, dok u uvozu i dalje prevladavaju prediva i gotovi proizvodi od pamuka, odjeća, tepisi te koža i kava.

(Hina) xpp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙