FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija spremna dati Indiji posljednju tehnologiju oružja

NEW DELHI, 16. listopada 2005. (Hina/dpa) - Rusija je spremna datiIndiji svoju posljednju tehnologiju za proizvodnju oružja, izjavio jeu nedjelju u New Delhiju ruski ministar obrane Sergej Ivanov.
NEW DELHI, 16. listopada 2005. (Hina/dpa) - Rusija je spremna dati Indiji svoju posljednju tehnologiju za proizvodnju oružja, izjavio je u nedjelju u New Delhiju ruski ministar obrane Sergej Ivanov.

On je rekao da je njegova zemlja spremna surađivati s Indijom u zajedničkoj proizvodnji sustava oružja i platformi kao što su borbeni zrakoplovi pete generacije, ratni brodovi i podmornice.

Ivanov, koji je doputovao u trodnevni posjet New Delhiju u subotu kasno navečer, kazao je da će indijsko-ruski sporazum o zaštiti vojnih intelektualnih vlasničkih prava biti zaključen do kraja godine.

Prema njegovim riječima, nedostatak takvog sporazuma otežava bilateralnu vojnu suradnju na području tehnologije.

Rusija je najveći dobavljač oružja za Indiju. Izvoz u Indiju čini 40 posto od ukupne prodaje ruske vojne opreme širom svijeta.

Ivanov će se sastati s indijskim ministrom obrane Pranabom Mukherjeeom i nazočit će prvim zajedničkim vojnim vježbama kopnenih snaga dviju zemalja u sjevernoj državi Rajasthan, kao i zajedničkim mornaričkim vježbama u južnoj Indiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙