FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija poslala pomoć pakistanskim žrtvama potresa

ISLAMABAD, 12. listopada 2005. (Hina/AP) - Prvi indijski zrakoplov shumanitarnom pomoći žrtvama potresa stigao je u srijedu u Pakistan,objavila je glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova TasnimAslam.
ISLAMABAD, 12. listopada 2005. (Hina/AP) - Prvi indijski zrakoplov s humanitarnom pomoći žrtvama potresa stigao je u srijedu u Pakistan, objavila je glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Tasnim Aslam.

"Poslali su šatore, medicinsku opremu i drugu pomoć", kazala je glasnogovornica o zrakoplovu koji je sletio u zračnu vojnu bazu u Rawalpindiju blizu prijestolnice Islamabada.

Indijska pomoć stigla je susjednoj zemlji četiri dana nakon što ju je pogodio potres snage 7,6 stupnjeva Richterove ljestvice.

Iako je New Delhi brzo ponudio pomoć, Islamabad je isprva predložio da Indija svoju pomoć namijeni vlastitom dijelu Kašmira, koji je također bio zahvaćen katastrofom.

Upravo zbog pokrajine Kašmir, koja je u nejednakim dijelovima podijeljena na Indiju i Paksitan, dvije su zemlje triput ratovale te imale zategnute odnose. Stoga indijska pomoć unesrećenima, koju je Pakistan naknadno pristao primiti, osim humanitarne, odašilje i snažnu političku poruku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙