FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washington ohrabruje indijsko-pakistansko približavanje

NEW YORK, 19. listopada 2005. (Hina/AFP) - SAD ohrabruje približavanjeIndije i Pakistana ali ne želi biti posrednik, posebice glede pitanjaKašmira, izjavio je američki državni podtajnik Nicholas Burns u NewYorku.
NEW YORK, 19. listopada 2005. (Hina/AFP) - SAD ohrabruje približavanje Indije i Pakistana ali ne želi biti posrednik, posebice glede pitanja Kašmira, izjavio je američki državni podtajnik Nicholas Burns u New Yorku.

"Pitanje Kašmira tako je osjetljivo u odnosima između Indije i Pakistana da smatram kako je bolje ostaviti Indijce i Pakistance da na njemu porade zajedno", izjavio je Burns.

"Mislim da obje vlade žele da tako bude i, jasno, mi im želimo da to prođe što je bolje moguće", nastavio je on u raspravi nakon govora o politici Washingtona spram Indije ispred njujorškog Asia Society.

Burns je odgovarao na pitanje o mogućnosti da Washington odigra neku ulogu po pitanju Kašmira, u okviru oživljavanja odnosa dvoje nuklearnih suparnika.

Indija i Pakistan polažu pravo na Kašmir već 58 godina. Taj himalajski teritorij bio je povod ratova između tih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙