FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snažan potres u Pakistanu i Indiji uz žrtve i veliku materijalnu štetu

ISLAMABAD, 8. listopada 2005. (Hina/AFP) - Snažan potres jakosti 7,6stupnjeva po Richteru pogodio je u subotu u 3.50 sati posrednjoeuropskom vremenu sjever Indije, Pakistan i Afganistan, adosadašnje informacije govore o značajnom broju mrtvih i o velikojmaterijalnoj šteti.
ISLAMABAD, 8. listopada 2005. (Hina/AFP) - Snažan potres jakosti 7,6 stupnjeva po Richteru pogodio je u subotu u 3.50 sati po srednjoeuropskom vremenu sjever Indije, Pakistan i Afganistan, a dosadašnje informacije govore o značajnom broju mrtvih i o velikoj materijalnoj šteti.

Glasnogovornik pakistanske vojske izjavio je da je jedno selo u pakistanskom dijelu Kašmira "sravnjeno sa zemljom" u potresu.

U pakistanskoj prijestolnici Islamabadu, dva gornja kata jedne stambene zgrade srušila su se, pri čemu ima više žrtava, navode svjedoci.

Epicentar postresa bio je stotinjak kilometara sjeverno od Islamabada, javlja pakistanska seizmološka služba.

U Afganistanu je smrtno stradalo najmanje dvoje djece, a više je kuća srušeno, rekao je Haikal Shah Falah, dužnosnik u Jalalabadu na istoku zemlje.

Posljednji potres jači od 7 stupnjeva pogodio je ovo područje 10. listopada 1991. i bio je magnitude 7,1, podsjeća Nacionalna mreža za seizmičko praćenje iz Strasbourga u Francuskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙