FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: osumnjičenik kod istražnog suca negira da je počinio ratni zločin

OSIJEK,22. rujna 2005.(Hina) - Čepinjanin Fred Marguš, kojega sudjelatnici osječko-baranjske Policijske uprave uhitili jučer zbogosnovane sumnje da je počinio ratni zločin nad civilima u Osijeku1991., danas je oko 15 sati priveden istražnom sucu osječkogŽupanijskog suda.
OSIJEK,22. rujna 2005.(Hina) - Čepinjanin Fred Marguš, kojega su djelatnici osječko-baranjske Policijske uprave uhitili jučer zbog osnovane sumnje da je počinio ratni zločin nad civilima u Osijeku 1991., danas je oko 15 sati priveden istražnom sucu osječkog Županijskog suda.

Osumnjičeniku je određena mjera zadržavanja od 48 sati, o okviru kojih nadležno državno odvjetništvo treba odlučiti o podnošenju istražnog zahtjeva.

Osumnjičenik je kratko iznio svoju obranu u kojoj u cijelosti negira kažnjivo djelo za koje ga se tereti te tvrdi da ne poznaje osobe koje se spominju u kaznenoj prijavi, niti da je bio na mjestu počinjenja kažnjivog djela, izjavio je Hini istražni sudac osječkog Županijskog suda Ante Kvesić.

Osječko-baranjska Policijska uprava izvijestila je danas da je protiv 44-godišnjeg osumnjičenika iz Čepina i nepoznatih počinitelja podnijela kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su u prosincu 1991. u Osijeku počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom, i to ubojstvom Milutina Kutlića i pokušajem ubojstva Radoslava Ratkovića.

Na Marguševu posjedu policija je jučer pronašla veću količinu minsko-eksplozivnih sredstava, pa će zbog osnovane sumnje u nedopušteno držanja oružja i eksplozivnih tvari biti podnesena posebna kaznena prijava.

Načelnik PU Vladimir Faber rekao je da policijski službenici nastavljaju s izvidima, ali da je sada nemoguće prognozirati hoće li biti novih kaznenih prijava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙