FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pepeo glavnog inženjera Enterprisea - Jamesa Doohana - bit će raspršen u svemiru

LOS ANGELES, 15. listopada 2005. (Hina/dpa) - Posljednja željanekadašnjeg glavnog inženjera svemirskog broda Enterprise, Scottyaalias Jamesa Doohana, ispuniti će se 6. prosinca, kad njegov pepeobude raspršen u svemiru, objavila je privatna tvrtka Space Services izHoustona.
LOS ANGELES, 15. listopada 2005. (Hina/dpa) - Posljednja želja nekadašnjeg glavnog inženjera svemirskog broda Enterprise, Scottya alias Jamesa Doohana, ispuniti će se 6. prosinca, kad njegov pepeo bude raspršen u svemiru, objavila je privatna tvrtka Space Services iz Houstona.

Glumac James Doohan, koji je umro u srpnju u dobi od 85 godina, u svom je testamentu odredio da se njegovi posmrtni ostaci "teleportiraju" u svemir.

Pepeo kanadskog glumca i još 170 klijenata će 6. prosinca biti utovareni u komercijalnu raketu koja će biti lansirana iz kalifornijske raketne baze Vandenberg, rekli su predstavnici tvrtke Space Services.

Doohan je po riječima svoje obitelji izričito želio da se nakon smrti nađe u društvu svog bliskog prijatelja, kreatora legendarne serije "Star Trek", Genea Roddenberrya, čiji je pepeo već 1991. godine raspršen u svemiru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙