FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljen pad cijena dionica na europskim burzama

LONDON, FRANKFURT , 7. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Europskedionice u petak su nastavile gubiti na vrijednosti uslijed bojazniulagača oko daljnjeg rasta američkih kamatnih stopa, a najveće gubitkezabilježio je britanski telekom Cable and Wireless nakon prognozeslabijih prihoda.
LONDON, FRANKFURT , 7. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Europske dionice u petak su nastavile gubiti na vrijednosti uslijed bojazni ulagača oko daljnjeg rasta američkih kamatnih stopa, a najveće gubitke zabilježio je britanski telekom Cable and Wireless nakon prognoze slabijih prihoda.

Londonski Ftse indeks do podneva se spustio za 0,15 posto, na 5.364 bodova. Frankfurtski DAX indeks oslabio je 0,4 posto, na 4.996 bodova.

Kamatne stope u eurozoni Europska središnja banka nije mijenjala od lipnja 2003. te iznose i dalje povijesno niskih dva posto. Na Wall Streetu zabilježeni su četiri dana zaredom gubitci zbog izjave još jednog dužnosnika Feda koji je upozorio na inflaciju, što povećava strahove ulagača oko nastavka ciklusa zaoštravanja monetarne politike u SAD-u.

Na strani najvećih gubitnika našao se Cable and Wireless, čije su dionice potonule 16 posto nakon što je kazao da očekuje da će mu prihodi iz osnovnog poslovanja u prvom polugodištu pasti za šest posto.

U središtu pozornosti tržišta bit će američki podatak o zaposlenosti, za koji se očekuje da će u rujnu pokazati pad uslijed učinaka razornih uragana Katrina i Rita, no ekonomisti očekuju da će trend biti jednokratan a da američko gospodarstvo općenito pokazuje dobre znakove rasta.

Indeks Tokijske burze Nikkei pao je za jedan posto, na 13.227 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙