FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kardinal Bozanić krstio troje djece u naselju Dumače

PETRINJA, 17. listopada 2005. (Hina) - U prognaničko-izbjegličkomnaselju u Dumačama pokraj Petrinje, u kojem je smješteno 300 Hrvatadoseljenih s Kosova prije šest godina, popodne je zagrebački nadbiskupkardinal Josip Bozanić služio svetu misu i krstio troje djece.
PETRINJA, 17. listopada 2005. (Hina) - U prognaničko-izbjegličkom naselju u Dumačama pokraj Petrinje, u kojem je smješteno 300 Hrvata doseljenih s Kosova prije šest godina, popodne je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić služio svetu misu i krstio troje djece.

"Dok se radujem krštenju ove djece, želim reći kako je naša dužnost da jedni drugima pomažemo. Obveza je crkvenih, županijskih, gradskih i općinskih vlasti da se pobrinu o braći i sestrama, jer ovo stanje ne može ostati trajno. Našoj braći moramo trajno riješiti njihov dom, stanovanje i život", naglasio je kardinal Bozanić.

Sakrament krštenja primili su Franica Jaković, Mihaela Kolić i Mario Deligegić, djeca iz višečlanih obitelji Hrvata smještenih u drvenim dotrajalim barakama.

Unatoč svim obećanjima i najavama ni u šest proteklih godina nije se našlo trajno rješenje za 300 Hrvata doseljenih u ovo vrijeme godine 1999.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙