FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bozanić služio misu u crkvi Sv. Jeronima u Rimu

RIM, 30. rujna 2005. (Hina/AR) - Dvojica kardinala Hrvata predvodilasu u petak navečer, na blagdan Sv. Jeronima, euharistijsko slavlje uhrvatskoj crkvi posvećenoj tome svecu u Rimu.
RIM, 30. rujna 2005. (Hina/AR) - Dvojica kardinala Hrvata predvodila su u petak navečer, na blagdan Sv. Jeronima, euharistijsko slavlje u hrvatskoj crkvi posvećenoj tome svecu u Rimu.

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić, koji u Rimu sudjeluje na plenarnom zasjedanju Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE), koncelebrirao je svečanu misu zajedno sa sarajevskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem, zadarskim nadbiskupom Ivanom Prenđom, u prisutnosti hrvatskih svećenika, redovnika i drugih.

Nazočni su bili i hrvatski veleposlanik pri Svetoj Stolici Emilio Marin i veleposlanik BiH pri Svetoj Stolici Miro Palameta, kao i brojni Hrvati koji žive i rade u Rimu. Pjevao je zbor iz Klane "Matko Laginja".

Kardinal Bozanić prvi je put u svojstvu kardinala naslovnika predvodio slavlje u toj hrvatskoj crkvi u Rimu koju je preuzeo u veljači ove godine, na dan sveca zaštitnika. Bozanić je u homiliji govorio o značenju Svetog Jeronima općenito za Crkvu, kao i za crkvu u Hrvata. Tom svečanosti počela je i akademska godina redovnika u Hrvatskom papinskom zavodu svetog Jeronima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙