FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 30. rujna

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za petak, 30. rujna.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 30. rujna.

ZAGREB - Posjet glavne Haške tužiteljice (ICTY) Carle del Ponte. Umjesto zasebnih sastanaka hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i premijera Ive Sanadera s glavnom haškom tužiteljicom Carlom del Ponte, u petak će se u Zagrebu u vili Weiss održati njihov zajednički sastanak, na kojem će se raspravljati o primjeni vladina akcijskog plana, izvješćima za radnu skupinu EU i drugim pitanjima, najavio je u četvrtak visoki vladin izvor.

Tema sastanka, koji bi trebao započeti oko 14 sati, bit će primjena vladina Akcijskog plana za lociranje generala Ante Gotovine, a tužiteljica će biti upoznata i s vladinim izvješćem za Radnu skupinu EU. Na sastanku će sudjelovati i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, glavni koordinator provedbe Akcijskog plana.

ZAGREB - Hrvatski premijer Ivo Sanader sastat će se u 9:30 sati u Banskim dvorima s Hannesom Swobodom, izvjestiteljem za Hrvatsku u Odboru za vanjske poslove Europskog parlamenta. Nakon sastanka predviđene su izjave za novinare.

ZAGREB - Konferencija za novinare na temu "Hrvatska i Europska unija" održat će se u sjedištu SDP-a u Zagrebu, Iblerov trg 9, u 12:00 sati.

Pored predsjednika SDP-a Ivice Račana i člana Izvršnog odbora Zorana Milanovića, na konferenciji će sudjelovati i stranački gosti iz Europskog parlamenta - Hannes Swoboda, izvjestitelj za Hrvatsku u Odboru za vanjske poslove Europskog parlamenta i potpredsjednik Grupe europskih socijalista u Europskom parlamentu, te Jan Marinus Wiersma, potpredsjednik Grupe europskih socijalista u Europskom parlamentu.

RIM - Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić koji u Rimu sudjeluje na plenarnom zasjedanju Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) predvodit će na blagdan sv. Jeronima svečano euharistijsko slavlje u hrvatskoj crkvi posvećenoj tome svecu. Kardinal Bozanić prvi će put u svojstvu kardinala naslovnika predvoditi slavlje u toj hrvatskoj crkvi u Rimu na dan sveca zaštitnika. Misa počinje u 18 sati, a u zajedništvu s kardinalom Bozanićem bit će vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, zadarski nadbiskup Ivan Prenđa, hrvatski svećenici i redovnici na službi i studiju u Rimu i drugi gosti.

DEN HAAG - Nastavlja se suđenje Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom: u tijeku je dokazni postupak obrane.

WISLA, Poljska - Sastanak predsjednika Višegradske skupine (Poljska, Mađarska, Slovačka, Češka).

PRAG - Posjet njemačkog kancelara Gerharda Schroedera.

ALŽIR - Očekuju se rezultati referenduma o "povelji za nacionalni mir i pomirenje", održanog u četvrtak. Radi se o kontroverznoj amnestiji kojoj je cilj okončanje 13-godišnje islamističke pobune. Amnestijom bi se obustavio pravni progon islamističkih pobunjenika koji su se već predali ali i onih koji su još na slobodi, bilo u Alžiru ili inozemstvu. Amnestijom ne bi bili obuhvaćeni "počinitelji pokolja i bombaških napada na javnim mjestima".

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nenad Zlatović

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Domagoj Janković, Darko Vlahović

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel: 385 1 4808 645

Fax: 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙