FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pastor Toma Magda izabran za potpredsjednika Europske baptističke federacije

ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Saveza baptističkih crkavau Hrvatskoj pastor Toma Magda izabran je za potpredsjednika Europskebaptističke federacije (EBF) na skupštini EBF-e održanoj u Pragu,priopćila je danas Izvještajna baptistička agencija iz Rijeke.
ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Saveza baptističkih crkava u Hrvatskoj pastor Toma Magda izabran je za potpredsjednika Europske baptističke federacije (EBF) na skupštini EBF-e održanoj u Pragu, priopćila je danas Izvještajna baptistička agencija iz Rijeke.

Po sustavu djelovanja EBF-e Toma Magda će za dvije godine zamijeniti sadašnjeg predsjednika Helari Puu iz Estonije i postati predsjednik Europske baptističke federacije. Tu će službu obavljati dvije godine.

Skupština Europske baptističke federacije održana je od 22. do 25. rujna u Pragu.

Na njoj je usvojena rezolucija o svjetskom siromaštvu u kojoj se poziva na konkretne oblike djelovanja za smanjenje sve dubljeg ponora između bogatih i siromašnih i unošenja pravednosti u međusobne odnose.

Kao rezultat EBF-ove konferencije o trgovini ljudima, održane proljetos u Bidimpešti, Skupština je obaviještena o koracima koji se poduzimaju u izgradnji mreže pomoći u borbi protiv suvremenog robovlasništva.

U svijetu danas ima više od 100 milijuna baptističkih vjernika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙