FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vandalski napad na židovsko groblje u St. Peterburgu

ST. PETERBURG, 17. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Vandali su unedjelju oživjeli strah od sve većeg antisemitizma u Rusiji napadom nažidovsko groblje u Sankt Peterburgu na kojem su uništili najmanje 50grobova.
ST. PETERBURG, 17. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Vandali su u nedjelju oživjeli strah od sve većeg antisemitizma u Rusiji napadom na židovsko groblje u Sankt Peterburgu na kojem su uništili najmanje 50 grobova.

Vandali su srušili i razbili nadgrobne ploče na 300 godine starom groblju Prebraženskoe koje je bilo metom napada vandala i prije 10 dana. Policija Sankt Peterburga pokrenula je istragu no za sada nije željela komentirati motive vandala. Izvor iz policije je, međutim, agenciji Reuters rekao kako istražitelji vjeruju da su vandali željeli ukrasti vrijedne ukrase na nadgrobnim pločama te da antisemitizam nije povod napadu.

"Činjenica da je židovsko groblje napadnuto drugi put navodi na pomisao da to nije običan čin vandalizma", izjavio je Moiše Treskunov, glasnogovornik mjesne židovske zajednice i napomenuo kako treba razmotriti "ekstremni i nacionalistički karakter tog zločina".

Rasistički napadi u Rusiji nisu neuobičajeni. Početkom mjeseca student iz Perua na smrt je pretučen u Voronježu, južno od Moskve, u napadu za koji su njegovi kolege studenti optužili rasističke bande.

U izvješću izraelske vlade Rusija je po slučajevima antisemitskog nasilja na trećem mjestu iza Francuske i Velike Britanije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙