FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP odbojkašice: Hrvatska - Azerbejdžan 0-3

ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Hrvatske odbojkašice nisu uspjeleizboriti nastup u polufinalu Europskog prvenstva koje se igra uZagrebu, u dvoboju posljednjeg, petog kola skupine I u Domu sportovanaše igračice izgubile su od Azerbejdžana sa 0-3 (23-25, 16-25,22-25), te tako s dvije pobjede i tri poraza zauzele treće mjesto uskupini.
ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Hrvatske odbojkašice nisu uspjele izboriti nastup u polufinalu Europskog prvenstva koje se igra u Zagrebu, u dvoboju posljednjeg, petog kola skupine I u Domu sportova naše igračice izgubile su od Azerbejdžana sa 0-3 (23-25, 16-25, 22-25), te tako s dvije pobjede i tri poraza zauzele treće mjesto u skupini.

HRVATSKA: Zuanović, Likhtenchtein, Katić, Ružić, Dugandžić, Popović, Barun, Jelić, Rimac, Daničić, Jerkov, Poljak

AZERBEJDŽAN: Poznjak, Hasanova, O. Parhomenko, Šabovta, Siminjagina, J. Parhomenko, Gasimova, Mamadova, Mamadjarova, Korkmaz, Korotenko, Agajeva

Hrvatske odbojkašice su za ulazak u polufinale EP-a u posljednjem kolu trebale svladati Azerbejdžan sa 3-0 ili 3-1 u setovima što bi, s obzirom na trenutačnu snagu ovih reprezentacija, bilo veliko iznenađenje.

Prvi set je krenuo obostrano nervozno, no vrlo brzo su se igračice oba sastava oslobodila nervoze i viđena je kvalitetna i izjednačena igra. Naše igračice su odličnom serijom sredinom prve dionice zaostatak 8-12 pretvorile u vodstvo 16-13. Nažalost, uslijedio je tehnički time-out u kojemu su se Azerbejdžanke sabrale, te uzvratile serijom 6-1 za svoje vodstvo 19-17. Tijekom tog lošeg razdoblja naše reprezentacije izbornik Ivica Jelić iskoristio je oba time-outa kako bi smirio igračice. U završnicu se ušlo sa 22-22, no tada je do izražaja došla činjenica da Azerbejdžanke mnogo češće igraju jake utakmice od naših igračica, što se odrazilo na konačni ishod toga seta.

Pokazalo se da je osvajanje prvoga seta bilo ključno za ovaj dvoboj, jer u drugom setu igra naše reprezentacije potpuno se raspala. Azerbejdžanke su povele sa 10-2, a već do tog trenutka Jelić je iskoristio oba time-outa. No, kako ni to nije pomoglo, jer su Azerbejdžanke stigle i do prednosti 14-2, Jelić je posegnuo za izmjenama, uveo je Barun umjesto Jerkov i Zuanović umjesto svoje kćerke Vesne. To je urodilo plodom, te su se naše igračice primakle na 9-15, ali na manju razliku nisu uspjele.

Osvajanje drugoga seta Azerbejdžankama je donijelo plasman u polufinale, te je ostatak dvoboja bio formalnost. Hrvatice su puno bolje krenule u treći set, stigle i do prednosti od 13-7, a solidnu razliku održavale su do 20-15. Tada je na servis stigla Korkmaz koja se ostvarila seriju do izjednačenja 20-20, a nakon jedne izmjene kod 21-21 servis je preuzela Mamadova, te svojoj reprezentaciji osigurala nedostižnu razliku od 24-21.

Azerbejdžan je ovom pobjedom natjecanje u skupini završio na drugom mjestu s četiri pobjede i jednim porazom, te se plasirao u polufinale gdje će igrati protiv Italije.

U drugom polufinalu igrat će Poljska i Rusija.

Hrvatska će u subotu igrati utakmicu za izravan plasman na sljedeće Europsko prvenstvo protiv Turkinja, europskih viceprvakinja otprije dvije godine koje su u Puli zauzele četvrto mjesto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙