FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP odbojka: Hrvatska - Rumunjska 1:3

ZAGREB, 17. rujna 2005. (Hina) - U susretu 1. kola 1. skupineEuropskoga prvenstva odbojkašice Hrvatske su u subotu u Zagrebuizgubile od Rumunjske sa 3:1 (26:24, 25:18, 20:25, 27:25).
ZAGREB, 17. rujna 2005. (Hina) - U susretu 1. kola 1. skupine Europskoga prvenstva odbojkašice Hrvatske su u subotu u Zagrebu izgubile od Rumunjske sa 3:1 (26:24, 25:18, 20:25, 27:25).

Pred 2000 gledatelja u Ledenoj dvorani Doma sportova sudili su Nizozemac Groenewegen i Španjolac Sus.

HRVATSKA: Zuanović, Lichtenstein, Katić, Ružić, Dugandžić, Popović, Barun, Jelić, Rimac, Daničić, Jerkov, Poljak.

RUMUNJSKA: Nedelcu, Butnaru, Cozma, Marcovici, Pachitariu, Herlea, Cojocaru, Corjeutanu, Elisei, Hosu, Truta, Tolisteanu.

Hrvatske odbojkašice poražene su u premijernom nastupu EP-a od Rumunjske (1:3) u utakmici u kojoj su izabranice Ivice Jelića pokazale previše početničkih grešaka i nervoze da bi se spasile poraza od protivnica, koje su prije susreta ocijenjene kao najslabije u skupini.

Početak je bio katastrofalan, Rumunjke su povele sa 6:0 u prvom setu i već tada je Jelić mijenjao tehničarku Liechtenstein, što je donekle imalo učinka jer su naše odbojkašice skoro dostigle prednost (17:18). Rumunjke potom dobijaju šest poena zaredom, da bi set dobile tek nakon šeste-set lopte. Drugi set Hrvatska je počela vodstvom od 8:3, da bi opet posustale u završnici, kada Rumunjke dobijaju deset poena u seriji. Treći set je konačno bio uspješan za naše odbojkašice, iako su gubile sa 11:13, a to naraslo samopouzdanje trajalo je do završnice četvrtog seta u kome smo imali prednost od jednog ili dva poena, ali su opet posustale u uzbudljivom finišu utakmice. Barbara Ružić je bila najučinkovitija kod naših, ali su je Rumunjke u ključnim trenucima ipak prečesto blokirale.

"Previše je bilo nervoze i pogrešaka, a nije opravdanje što je ovo prva službena utakmica u ovakvom sastavu. Očito je nervoza pred domaćim gledateljstvom proizvela jako puno pogrešaka. ostaje da dojam popravimo već sutra protiv Srbije i Crne Gore", kazao je izbornik Jelić.

U nedjelju u 18 sati hrvatske odbojkašice igraju sa selekcijom SCG.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙